ΕΛΛΑΔΑ/ 2020
Σάμος: Προκήρυξαν με 500 ευρώ αυτόν που έριξε φόλα σε αδεσποτάκι, που μόλις είχε βρει σπίτι

από Μυρτώ Τζώρτζου

Το περιστατικό αυτό είναι ένα από τα καθημερινά περιστατικά που γίνονται σε όλα τα μέρη της Ελλάδας. Ένα περιστατικό που  δείχνει τη μοίρα των αδέσποτων από τη μία και τους ανθρώπους από την άλλη που αρνούνται να τα βοηθήσουν και να τα προστατέψουν. Και που κάνουν τα πάντα για να τα εξοντώσουν. Όχι όλοι φυσικά. Υπάρχουν κάποιοι που δίνουν τη ζωή τους για αυτά, τα χρήματά τους και τον ελεύθερο χρόνο τους. Αλλά δυστυχώς η πλειοψηφία είναι εντελώς αδιάφορη. Θεωρεί φυσικό ένα αδέσποτο να ζει και να πεθαίνει στο δρόμο με φριχτό τρόπο. Πότε θα καταλάβουμε ότι για τα αδέσποτα υπεύθυνοι είμαστε εμείς;

Την ιστορία της άτυχης Σάρας διαβάζουμε στη σελίδα του Φιλοζωικού Σωματείου Σάμου. Η σκυλίτσα ζούσε αδέσποτη στην περιοχή του Ηραίου. Ήσυχη, καλόκαρδη, δεν είχε ποτέ πειράξει κανέναν. Φοβόταν λίγο τους ανθρώπους. Και δεν έκανε άσχημα. Πριν από ένα χρόνο κάποιος την πέταξε εκεί.  Πεινασμένη, διψασμένη και μόνη, προσπαθούσε να επιβιώσει. Σιγά σιγά γνώρισε άλλα αδέσποτα εκεί και άρχισε να κάνει φιλίες. Κάποιοι φιλόζωοι τη φρόντιζαν. Και η ζωή ξεκίνησε πάλι για αυτή.

Τον περασμένο Αύγουστο η σκυλίτσα στειρώθηκε από τους εθελοντές του φιλοζωικού σωματείου. Στη συνέχεια επέστρεψε πάλι στο περιβάλλον της, όπου συνέχισαν κάποιοι να τη φροντίζουν.

Πριν από λίγο καιρό Γερμανοί τουρίστες τη γνώρισαν, την αγάπησαν και θέλησαν να την υιοθετήσουν. Η Σάρα θα είχε μια δεύτερη ευκαιρία να ζήσει καλά, σε χώρο που δεν κινδυνεύει. Τον επόμενο μήνα είχε κανονιστεί να φύγει μαζί τους για Γερμανία. Δεν πρόλαβε. Κάποιος επικίνδυνος που θέλει να λέγεται άνθρωπος τη σκότωσε με φόλα. Μαρτυρικός θάνατος και επώδυνος. Γνωρίζουμε όλοι τι σημαίνει φόλα. Η χώρα μας είναι γεμάτη φόλες. Ένα απέραντο νεκροταφείο αδέσποτων που πεθαίνουν από φόλες και διάφορα άλλα αυτοσχέδια δηλητήρια.

Οι άνθρωποι που ήθελαν να την υιοθετήσουν και τα μέλη της Φιλοζωικού Σωματείου στη Σάμο κάνουν έκκληση στον κόσμο να βοηθήσει να βρεθεί αυτός που το έκανε. Για να τιμωρηθεί. Κάποια στιγμή πρέπει να αρχίσουμε να μιλάμε. Στις περισσότερες περιπτώσεις γνωρίζουμε τον ένοχο. Ειδικά στις κλειστές κοινωνίες όπου όλοι ξέρουν όλους.

Για το λόγο αυτό δίνεται χρηματικό ποσό 500 ευρώ. Σε αυτόν που θα μιλήσει. Έστω και ανώνυμα. Η σιωπή είναι συνενοχή. Κάντε για τη Σάρα και για όλες τις Σάρες της χώρας μας που πεθαίνουν έτσι στους δρόμους.

Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com

H ανάρτηση του Φιλοζωικού Σωματείου Σάμου https://www.facebook.com/SamosAnimalWelfare/

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο