Με επιτυχία έγινε η μεγάλη γιορτή της γάτας

από Μυρτώ Τζώρτζου

Γέμισε γάτες και κόσμο που τις λατρεύει το πολιτιστικό κέντρο Δαϊς, στο Μαρούσι,το Σάββατο 17 και Κυριακή 18 Φεβρουαρίου, καθώς διεξήχθη για άλλη μια χρονιά με επιτυχία  η 32η και 33η Διεθνής Έκθεση Μορφολογίας Γάτας που διοργάνωσε η FIFE (Ελληνικός Όμιλος Γάτας).

Κείμενο-φωτογραφίες: Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com

Μια μεγάλη γατοπαρέα με πάνω από 250 γάτες ράτσας αλλά και αδέσποτες περίμενε εκεί μικρούς και μεγάλους, σε μια γιορτή αφιερωμένη στα μοναδικά αυτά ζώα. Παρόντες εκτροφείς και ειδικοί, οι οποίοι παρείχαν συμβουλές εκτός των άλλων και για τη σωστή διατροφή και υγεία των ζώων. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τις υπέροχες στρουμπουλές και αγέρωχες γάτες Maine Coon, για τις οποίες υπήρξαν δύο ξεχωριστά αφιερώματα. Τέλος όποιος ήθελε να ζήσει μια μέρα σαν γάτα, επαγγελματίες face painters αναλάμβαναν να τον μεταμορφώσουν.

Τα μικρά παιδιά που επισκέφτηκαν την εκδήλωση δεν ήθελαν να φύγουν καθώς ξετρελάθηκαν με το cat-face painting, πήραν δωράκια για τα κατοικίδιά τους, φωτογραφήθηκαν δίπλα στις γάτες του διαγωνισμού και ενημερώθηκαν από τις φιλοζωικές οργανώσεις Scars, Γάτες Φλοίσβου και Ζωοφιλική Ηλιούπολης για την υπεύθυνη υιοθεσία και την εθελοντική συνεισφορά.

Προσκεκλημένοι κριτές ήταν οι: Kristiina Rautio, Anne Paloluoma, Vladimir Isakov, Glenn Sjöbom, Adrian Alexandru Dragota και student judges οι: Anna Wijbrands και Riikka Turpeinen.

 

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο