Σε φιλοζωική εκδήλωση στο Βόλο βρέθηκε ο Γιώργος Μαυρίδης-Μαζί του η Μόλυ και η Τσίχλα

από Μυρτώ Τζώρτζου

Σε εκδήλωση αφιερωμένη στα ζώα και κατά της κακοποίησής τους παραβρέθηκε αυτές τις μέρες στο Βόλο ο tattoo artist, παρουσιαστής και εθελοντής φιλοζωικών δράσεων Γιώργος Μαυρίδης.

Η ιστοσελίδα https://e-thessalia.gr/ αναφέρει: Με ισχυρά μηνύματα κατά της κακοποίησης ζώων πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο αμφιθέατρο των 16ου και 30ού Δημοτικών Σχολείων Βόλου παρουσία του καλλιτέχνη, παρουσιαστή και εθελοντή φιλοζωικών δράσεων Γιώργου Μαυρίδη.

«Στόχος μας να είναι να μιλήσουμε στα παιδιά και στους γονείς από κοινωνική και επιστημονική άποψη για το θέμα της κακοποίησης των ζώων», ανέφερε ο κ. Μαυρίδης σε δηλώσεις του.

Ο ίδιος τόνισε πως το κράτος και η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλίες, όπως γίνεται σε χώρες του εξωτερικού, οι οποίες δεν έχουν αδέσποτα. «Πρέπει να δημιουργήσει νόμους και να παρακινεί τον κόσμο να μην αγοράζει ζώα από τη στιγμή που υπάρχει πρόβλημα. Δεν είναι κακό να αγοράσεις ένα ζώο. Κακό είναι να αγοράζεις όσο υπάρχουν ζώα στον δρόμο και ταλαιπωρούνται. Το πρόβλημα πρέπει να εξαλειφθεί»,  δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όπως πρόσθεσε, τους τελευταίους δύο μήνες προσπαθεί, και με συναντήσεις του στο αρμόδιο Υπουργείο, να δείξει ότι η κακοποίηση των ζώων έχει πολλές πλευρές. «Υπάρχει η βλακώδης κακοποίηση από κάποιον που δεν έχει την απαραίτητη παιδεία για τον τρόπο που πρέπει να συμπεριφερθεί στα ζώα και η κακοποίηση που αφορά ψυχολογικό πρόβλημα.  Η κακοποίηση που γίνεται από ένα άτομο ψυχικά ασταθές θα μεταφερθεί και στον άνθρωπο.  Αυτό επηρεάζει άμεσα την κοινωνία», ανέφερε.

Ο πρόεδρος του Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βόλου Ηλίας Κουτσερής τόνισε ότι η εκδήλωση θέλει να στείλει ένα  σημαντικό μήνυμα: “Εκτός από τον άνθρωπο, πρέπει να αγαπούμε και τα ζώα, κάτι που σχετίζεται με την παιδεία όλων μας. Όταν πραγματικά αγαπάμε τα ζώα και συμπεριφερόμαστε σωστά σε αυτά, συμπεριφερόμαστε σωστά και στους συνανθρώπους μας», σημείωσε”.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία και πρόταση του ειδικού συμβούλου Ψυχικής Υγείας – ψυχοθεραπευτή κ. Αθανάσιου Κωτούλα, στην οποία μίλησε και ο δικηγόρος-διαπιστευμένος διαμεσολαβητής Βασίλης Μπακαλιάνος, ο οποίος αναφέρθηκε στη νομοθεσία που προστατεύει τα ζώα.

Με το νόμο θεσμοθετήθηκαν αρχές για την κατοχή των ζώων συντροφιάς. «Κανείς δεν πρέπει να κάνει άσκοπα ένα ζώο συντροφιάς να πονά, να υποφέρει, να αγωνιά, κανείς δεν πρέπει να εγκαταλείπει ένα ζώο συντροφιάς. Χειρουργικές επεμβάσεις όπως κόψιμο ουράς, αυτιών, φωνητικών χορδών απαγορεύονται ρητά εκτός εάν είναι απαραίτητο για λόγους κτηνιατρικής.  Στο άρθρο 1 αναφέρεται ότι όλα τα ζώα γεννιούνται με ίσα δικαιώματα στη ζωή και στη δυνατότητα ύπαρξης, στο  άρθρο 2 ότι ο άνθρωπος οφείλει να σέβεται τη ζωή κάθε ζώου και στο άρθρο 6 ότι η εγκατάλειψη ενός ζώου θεωρείται πράξη απάνθρωπη και εξευτελιστική», αναφέρεται στα άρθρα του νόμου.

«Τους φίλους δεν τους αγοράζουμε. Αν δεν μπορούμε να τα φροντίζουμε, τουλάχιστον δεν τα πειράζουμε. Το μέλλον είναι τα παιδιά. Αν δεν γίνουν μαθήματα στο σχολείο, ξεκινώντας από το νηπιαγωγείο, δεν θα αλλάξει τίποτα», τόνισε ο κ. Μαυρίδης στην ομιλία του.

Σημείωσε ακόμη πως ο πρώτος του σκύλος, η Μόλυ, τον άλλαξε ως άνθρωπο. «Είναι ωραίο να έχεις κάποιον να του μιλάς και ας μην απαντάει. Δεν εκπαίδευσα ποτέ τη Μόλυ. Αυτή με εκπαίδευσε. Περνάω μαζί της 24 ώρες το 24ωρο και μου δίνει ανιδιοτελή αγάπη. Μου δίδαξε πως είναι να αγαπάω, πως είναι να συγχωρώ», είπε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Ο Γιώργος Μαυρίδης πριν από λίγο καιρό υιοθέτησε την Τσίχλα, τη σκυλίτσα που όλοι αγαπήσαμε. Η Τσίχλα είναι ένα κουταβάκι που κακοποιήθηκε πολύ στην Ξάνθη πριν από δυο μήνες, καθώς κάποιος επικίνδυνος την έκοψε παντού με ψαλίδι και της έριξε καυστικό υγρό στο στόμα. Ο Γιώργος άνοιξε το σπίτι τους για αυτή. Ο δράστης ακόμα αναζητείται.

Πηγή: https://e-thessalia.gr/

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο