Σεισμός-Τουρκία: Νεκρός ο σκύλος- διασώστης Proteo που πέθανε εν ώρα καθήκοντος και αφού είχε σώσει 2 ανθρώπους

από Μυρτώ Τζώρτζου
σκύλος-διασώστης

Ένα από τα 16 γνωστά εκπαιδευμένα σκυλιά διάσωσης που είχαν έρθει στην Τουρκία από το  Μεξικό για να βοηθήσουν στην ανεύρεση ανθρώπων από τα χαλάσματα έχασε τη ζωή του αυτές τις μέρες όταν βρισκόμενος σε ένα κτίριο και έψαχνε κατάρρευσε από την κούραση.

Πρόκειται για τον Proteo, ένα πραγματικά πανέξυπνο σκύλο, σκληρό μαχητή, που είχε βοηθήσει σε πολλές τέτοιες επιχειρήσεις. Ο Proteo, όπως μαθαίνουμε, πριν καταρρεύσει από το κτίριο είχε σώσει δυο ανθρώπους.

«Είμαστε βαθύτατα λυπημένοι για την απώλεια του σπουδαίου συντρόφου μας σκύλου- διασώστη Proteo», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας του Μεξικού. «Εκπληρώσε το καθήκον του ως μέλος της μεξικανικής αντιπροσωπείας στην έρευνα και διάσωση των αδελφών μας στην Τουρκία. Σε ευχαριστούμε για το ηρωικό σου έργο», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Μετά τους σεισμούς που έπληξαν 10 επαρχίες της Τουρκίας, μια ομάδα έρευνας και διάσωσης 150 ατόμων από το Μεξικό βρέθηκε στην Τουρκία για να υποστηρίξει τις προσπάθειες διάσωσης.

Συγκινητική ήταν και η εκδήλωση εις μνήμην του σαν ένα προσκλητήριο νεκρών όπου το όνομα του: «Proteo-παρών», ακούστηκε τρεις φορές.

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο