Το πιο όμορφο σπιτάκι για αδέσποτες γατούλες βρίσκεται στο Χαϊδάρι

από Μυρτώ Τζώρτζου
cat-house

Είναι υπέροχο να βλέπουμε ανθρώπους να φροντίζουν τα ζώα. Σε μια χώρα που η κακοποίηση χτυπάει κόκκινο, η αγάπη πολλών σε αυτά τα απροστάτευτα πλάσματα είναι πολύ σπουδαία.

Το να φροντίζεις και να αγαπάς τα ζώα μαθαίνεται από τα πρώτα χρόνια της ζωής ενός ανθρώπου. Για αυτό οι υγιώς σκεπτόμενοι πολίτες φωνάζουν εδώ και πολλά χρόνια να μπει το μάθημα φιλοζωίας-οικολογίας στα σχολεία, κάτι που δεν έχουν καταφέρει μιας και το κράτος μας δεν δίνει και πολύ αξία στα ζώα. Και αυτό είναι πολύ λυπηρό.

Και έτσι μένουν απλά οι εθελοντές φιλόζωοι που προσπαθούν να κάνουν τα αδύνατα δυνατά και να βοηθήσουν όσα περισσότερα ζώα μπορούν. Κάτι που σύμφωνα με το νόμο είναι δουλειά των δήμων αλλά ξέρουμε όλοι την αντιμετώπιση των περισσότερων δήμων στο θέμα των αδέσποτων καθώς αρκούνται σε λίγη τροφή και μερικές στειρώσεις. Και αυτά όταν και αν έχουν, που είναι σταγόνα στον ωκεανό των 3-4 εκατομμύρια αδέσποτων στην Ελλάδα. Ό,τι κάνουμε εμείς, με άλλα λόγια.

Ο λόγος για αυτά μια φωτογραφία του χρήστη cats, που ανέβασε ένα πραγματικά υπέροχο γατόσπιτο. Το γατόσπιτο αυτό βρίσκεται στο δάσος Χαϊδαρίου και έχει και όνομα. Λέγεται Chari’s Maison και διαθέτει μέχρι και…κουρτίνες. Μια πραγματικά υπέροχη εικόνα που δείχνει πολιτισμό.

Δεν ξέρουμε ποιος κατασκεύασε αυτό το σπιτάκι. Όμως οι γάτες σίγουρα τον ευχαριστούν. Και εμείς μαζί τους.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο