Σέρρες, απίστευτο: Βρήκαν 8 αλυσοδεμένους σκύλους στο πουθενά- Ο ένας αργοπέθαινε από μόλυνση

από Μυρτώ Τζώρτζου
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

 

Ένα απίστευτο αλλά δυστυχώς συνηθισμένο συμβάν στη χώρα μας έλαβε χώρα αυτές τις μέρες στην πόλη των Σερρών, όπως αναφέρουν οι εθελοντές του Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών ΦΟΣ. Πρόκειται για άλλη μια φορά περιστατικό αλυσοδεμένων ζώων. Και δεν μιλάμε για ένα ή δύο, αλλά για 8 αλυσοδεμένα ζώα.
Δεν προλαβαίνουμε τον τελευταίο καιρό να γράφουμε για μόνιμα δεμένα ζώα στο πουθενά, κάτι μου μας θλίβει και μας εξοργίζει απίστευτα. Σε όποια ερημιά και αν κοιτάξεις, σε όποιο απόκρημνο μέρος- και φυσικά και σε αμέτρητα σπίτια με αυλή ή κήπο- βλέπεις σκυλιά δεμένα. Κάτω από τον ήλιο, εκτεθειμένα στις δύσκολες καιρικές συνθήκες, άρρωστα, μόνα, ταλαιπωρημένα. Να ζουν μια θλιβερή ζωή χωρίς κανένα νόημα. Να βασανίζονται δίχως τέλος. Επειδή κάποιοι ασυνείδητοι και χωρίς ίχνος ενσυναίσθησης, αποφάσισαν για τη ζωή τους.
Το απίστευτο και όμως αληθινό περιστατικό
Πριν λοιπόν λίγες μέρες, όπως αναφέρει ο ΦΟΣ, εθελοντές εντόπισαν, κατόπιν καταγγελίας, ένα χωράφι σε αγροτική περιοχή, λίγο έξω από την πόλη των Σερρών. Εκεί ο καταζητούμενος δράστης, ηλικίας 30-40 ετών, οδηγός ενός άσπρου Renault αγνώστων λοιπών στοιχείων, είχε δέσει μόνιμα και, ποιος ξέρει πόσο καιρό τώρα, 8 σκυλιά. Δύο καθαρόαιμα θηλυκά γερμανικά ποιμενικά, δύο καθαρόαιμα ροτβάιλερ, ένα αρσενικό και ένα θηλυκό και ένα καθαρόαιμο αρσενικό καναδέζικο ποιμενικό δεμένα δίπλα σε αυτοσχέδια παραπήγματα!
Επίσης υπήρχαν και τρία ακόμη ταλαίπωρα ημίαιμα ποιμενικά, δύο θηλυκά και ένα αρσενικό, τα οποία τα είχαν δέσει κυριολεκτικά το καθένα από αυτά σε διάφορους κορμούς δένδρων μέσα στο ξέφραγο χωράφι. Χωρίς καμία απολύτως προστασία από τις καιρικές συνθήκες. Το ένα μάλιστα από αυτά αργοπέθαινε από μόλυνση αφού είχε υποστεί ρήξη μήτρας!
8 ταλαιπωρημένες ψυχές, μόνιμα αλυσοδεμένες στο πουθενά, λίγο έξω από τις Σέρρες! Μια υπόθεση κακοποίησης ζώων που έφεραν σε πέρας τα μέλη της οργάνωσης ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΙ ΣΕ ΔΡΑΣΗ και ΦΟΣ. Μετά από απίστευτο τρέξιμο των εθελοντών τις προηγούμενες μέρες!
Γιατί όλες αυτές τις μέρες που οι εθελοντές πηγαινοέρχονταν στο σημείο και περίμεναν ώρες εκεί, δεν βρήκαν ποτέ κανένα πέρα από ένα συνεργείο φωτοβολταϊκών στο διπλανό χωράφι. Ενώ τα αυτοσχέδια σκεύη φαγητού όλων των ζώων ήταν πάντα άδεια. Και το λιγοστό νερό, πιθανότατα βρόχινο, δεν είχε αλλαχτεί αλλά παρέμενε να λιμνάζει στα βρώμικα δοχεία.
Ενημέρωσαν την αστυνομική διεύθυνση Σερρών και το Δήμο ώστε να κινηθούν όλες οι διαδικασίες για τη διάσωση αυτών των ζώων! Την ίδια κιόλας μέρα πήραν πρώτα το άρρωστο θηλυκό σκυλί που έχρηζε άμεσης ιατρικής βοήθειας. Και σταδιακά όλα τα ζώα, τα οποία και βρίσκονται πλέον ασφαλή σε χώρο του δημοτικού κυνοκομείου Σερρών!
Παράλληλα τα μέλη της οργάνωσης κατέθεσαν μήνυση στο ΑΤ Σερρών κατά του δράστη για κακοποίηση των ζώων και μη τήρηση των κανόνων ευζωίας τους.
Τέλος οι εθελοντές αναφέρουν:

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο