Βρήκε, έστω και τώρα, σπίτι ο παππούς Ιάσονας, που ζούσε 13 χρόνια στους δρόμους του Αλίμου

από Μυρτώ Τζώρτζου
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com
Για την υπέροχη υιοθεσία ενός γέρικου σκύλου, του Ιάσωνα που ζούσε μια ζωή αδέσποτος στους δρόμους του Αλίμου, μαθαίνουμε από την εθελοντική ομάδα για τα αδέσποτα ΣΑΖΑ Υιοθεσίες αδέσποτων ζώων Αλίμου.
Η υιοθεσία ενός γέρικου σκύλου είτε από κάποιο καταφύγιο είτε από το δρόμο είναι η απόλυτη πράξη φιλοζωίας. Δυστυχώς όμως δεν συμβαίνει συχνά. Τα γέρικα ζωάκια είναι τα λιγότερο υιοθετήσιμα ζώα. Πλάσματα που μετά από κάποια ηλικία με ταλαιπωρία στους δρόμους δεν αντέχουν. Το ίδιο και στα καταφύγια. Μαραζώνουν με μια ζωή που είναι μέσα στο κλουβί.
Λίγα είναι τα τυχερά. Ελάχιστα θα λέγαμε. Όμως ο Ιάσονας είναι ένα από αυτά. Που μετά από 13 χρόνια περιπλάνησης στους δρόμους, απέκτησε, έστω και τώρα, το δικό του σπίτι.
Η ιστορία του όμορφου Ιάσονα
Πριν από 13 χρόνια κάτοικοι σε μια περιοχή στον Παλαιό Άλιμο άκουσαν από ένα κάδο σκουπιδιών το επίμονο κλάμα ενός κουταβιού. Πλησίασαν κοντά και είδαν ένα πανέμορφο μπεζ αρσενικό κουταβάκι.
Δεν το προσπέρασαν. Το πήραν, το φρόντισαν και το κράτησαν στην πυλωτή τους. Εκεί ο Ιάσονας έμαθε να ζει, να λιάζεται έξω από την πόρτα τους, να κάνει ατελείωτες βόλτες στην περιοχή. Συχνά μάλιστα πήγαινε και για λιχουδιές στους υπαλλήλους του κοντινού χώρου καθαριότητας του Δήμου Αλίμου. Ο μικρός άρχισε να θεωρεί όλους τους κατοίκους της γειτονιάς οικογένειά του.
Δυστυχώς, όπως αναφέρουν οι εθελοντές, η περιοχή άλλαξε. Γέμισε πολυκατοικίες, αυτοκίνητα, φορτηγά, ποδήλατα. Αλλά και περαστικούς που δεν γνώριζαν τον Ιάσονα, ο οποίος είχε γίνει πλέον ένας μεγάλος σκύλος, 30 κιλών.
Και, όπως γίνεται πάντα, κάποιοι άρχισαν να μην τον θέλουν. Και απαίτησαν από το Δήμο να τον απομακρύνει από την περιοχή τους. Από την άλλη κάποιοι αντιστάθηκαν γιατί τον ήθελαν. Και ξεκίνησαν ατελείωτες διενέξεις μεταξύ τους.
Τι θα γινόταν ένα ζώο που έγινε στόχος κάποιων; Γνωρίζουμε την απάντηση. Την οποία γνώριζε και μια οικογένεια, η οικογένεια Αργυράκη, η οποία τον φρόντιζε και τον αγαπούσε από μικρό κουταβάκι. Και δεν ήθελε να πάθει τίποτα. Και για αυτό έκανε το μεγάλο βήμα. Σε συνεργασία με την κα. Μ. Μουτσάτσου από το ΣΑΖΑ, την εκπαιδεύτρια Jo Ann Foltz, και μέλη της οικογένειας Αργυράκη κατάφεραν σιγά σιγά να πείσουν τον Ιάσονα να μπει για πρώτη φορά στη ζωή του, μέσα σε κλειστό χώρο και μάλιστα μέσα σε διαμέρισμα.
Ο Ιάσονας, παρά τα 13 χρόνια ελεύθερης ζωής, προσαρμόστηκε εύκολα στο σπίτι. Και έτσι ζει εδώ και ένα μήνα στη ζεστασιά και τη θαλπωρή της οικογένειας που τον υπεραγαπά και τον φροντίζει. Και που του άλλαξε τη ζωή.
Είναι πολύ συγκινητική η πράξη αυτής της οικογένειας. Εμείς ευχόμαστε να ζήσουν όλοι μια υπέροχη ζωή. Και να γίνουν παράδειγμα και για άλλους.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο