Πάτρα: Πρόστιμο 76.600 ευρώ στη γυναίκα που κρατούσε… 53 σκυλιά και μια γάτα σε άθλιες συνθήκες σπίτι της

από Μυρτώ Τζώρτζου
Στη σύλληψη μια γυναίκας στην Πάτρα προχώρησαν οι  αστυνομικοί του Γ΄ Αστυνομικού Τμήματος  Πατρών, η οποία είχε στο σπίτι της στοιβαγμένους 53 σκύλους και μια γάτα, τα οποία στερούνταν περιπάτου και ασκήσεως σε εξωτερικό χώρο. Στη γυναίκα ήδη επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 76 χιλιάδων ευρώ.
Όπως αναφέρει το flamis.gr, οι αστυνομικοί μπήκαν στο διαμέρισμα, έπειτα από καταγγελία που έκανε φιλοζωική. Η εθελόντρια Ιωάννα Γιαννακοπούλου έγραψε τα εξής:
“53 σκυλιά, μια γάτα και ένα κουνέλι. Στοιβαγμένα σε διαμέρισμα στην Πάτρα. Αυτή είναι μόνο η πρώτη εικόνα που συναντήσαμε και μας κόπηκαν τα πόδια. Στο υπόλοιπο σπίτι σε κάθε δωμάτιο βλέπαμε και άλλα και άλλα. Ανάμεσα τους γέννες, μαμάδες με τα κουτάβια τους, σκυλίτσες σε οίστρο, κάποια άρρωστα ή υποσιτισμένα, με γυρισμένα νύχια μιας που δεν είχαν βγει έξω ποτέ.
Αλλά μαντέψτε, όλα μικρόσωμα. Ο λόγος προφανέστατος. Γιατί πρόκειται για κοκόνια, τέκελ, τσιουάουα. Μετά από επώνυμη καταγγελία στο 3ο ΑΤ Πατρών, φτάσαμε στο σημείο με τη δικηγόρο του συλλόγου μας Elena Arvaniti, τον υπεύθυνο περισυλλογής ζώων του Δήμου Πατρέων George Katsimigas, το διοικητή και αστυνομικούς του τμήματος.
Όλοι μαζί και τους ευχαριστούμε για την άψογη συνεργασία και βοήθεια, καταμετρήσαμε, καταγράψαμε, σκανάραμε τα ζώα ένα προς ένα. Φυσικά όλα αυτά κατόπιν εντολής εισαγγελέα που είχε διατάξει τον έλεγχο της τήρησης των κανόνων ευζωίας των ζώων.
Αναμένουμε τη δικαστική εξέλιξη και τη διάταξη αφαίρεσης των ζώων. Ήδη διοικητικό πρόστιμο ύψους 76.000€ επιβλήθηκε εις βάρος της ιδιοκτήτριας από το αστυνομικό τμήμα. Τα φιλοζωικά σωματεία της Πάτρας και εθελοντές, σε συνεργασία με το Δήμο Πατρέων, θα φροντίσουμε για τη κλινική εξέταση, την κτηνιατρική φροντίδα όλων των ζώων καθώς και την ανεύρεση κατάλληλων οικογενειών. Καθώς ο αριθμός των ζώων είναι πολύ μεγάλος, ζητάμε τη βοήθεια όλων των φιλόζωων πολιτών ή και σωματείων”.

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο