Ο γατούλης Νέμο μεγάλωσε έξω και πλέον έχει αρθριτικά – Θέλει ένα ζεστό σπίτι για να φύγει από το δρόμο

από Μυρτώ Τζώρτζου
Η ζωή, όπως γνωρίζουμε, των αδέσποτων είναι πολύ δύσκολη. Έχουν να αντιμετωπίσουν χίλιους κινδύνους για να επιβιώσουν. Ελάχιστα όμως επιβιώνουν. Λέγεται ο μέσος όρος ζωής ενός αδέσποτου ζώου είναι 2 με 3 χρόνια.
Πιο δύσκολη έως ακατόρθωτη είναι η επιβίωση των μωρών, των άρρωστων και των ζώων που έχουν αρχίσει να μεγαλώνουν. Αυτά τα ζώα βασανίζονται έξω, στο κρύο, τη ζέστη και έχουν και να αντιμετωπίσουν και όλους τους άλλους κινδύνους μου ξέρουμε.
Τότε αξίζει πραγματικά να σώσουμε ένα από αυτά. Να το πάρουμε απέξω και να το βάλουμε στο σπίτι μας να ζήσει με σιγουριά, με ζέστη, με αγάπη και χωρίς να βασανίζεται, για όσο χρονικό διάστημα του μένει. Η απόλυτη πράξη φιλοζωίας, δεν νομίζετε;
Ένα τέτοιο ζωάκι είναι και ο όμορφος Νέμο, αδεσποτάκι, που μεγάλωσε έξω. Κάποιοι άνθρωποι τον φροντίζουν όσο μπορούν. Αλλά ο Νέμο μεγάλωσε και όσο περνάει ο καιρός τόσο πιο δύσκολο είναι να μείνει στο δρόμο.  Δεν πρέπει να μείνει άλλο στο δρόμο. Είναι 10 με 12 ετών και έχει και αρθριτικά, κάτι που τον κάνει συχνά να νιώθει πόνο. Το πιθανότερο τα αρθριτικά του δεν είναι από την ηλικία αλλά από κάποια κάκωση στη σπονδυλική στήλη.
Όμως κανείς από όσους τον φροντίζουν δεν μπορεί να τον υιοθετήσει. Και έτσι ο γατούλης παραμένει έξω, επιβαρύνοντας την υγεία του.
Όποιος θέλει να ανοίξει τις πόρτες του σπιτιού του για αυτόν είτε για τους μήνες του χειμώνα είτε για πάντα, να ξέρει ότι θα πάρει ένα υπέροχο ζώο. Μη σκεφτεί ότι είναι λίγο μεγάλο σε ηλικία. Το να φροντίσεις ένα μεγαλούτσικο ζώο και να του δώσεις μια θέση στο σπίτι σου είναι η υπέρτατη πράξη φιλοζωίας. Βοηθάς και σώζεις κάποιο πλάσμα που έχει ανάγκη.
Αξίζει να σημειώσουμε: Ο Νέμο είναι στειρωμένος και εμβολιασμένος. Αποπαρασιτώνεται τακτικά, έχει καθαρές εξετάσεις, και μόνο ελαφρές αλλοιώσεις στη σπονδυλική στήλη. Παρακολουθείται από γιατρό και οι άνθρωποι που τον φροντίζουν θα συνεχίζουν να τον καλύπτουν.
Πρόκειται για ένα πολύ καλόβολο ζώο που το μόνο που ζητάει είναι χαδάκια. Θέλει ένα άνθρωπο που θα τον αγαπήσει και θα του παρέχει μια ζεστή γωνιά να κοιμάται στα μαλακά. Προς το παρόν περνάει τον περισσότερο χρόνο του σε crate ώστε να έχει ξεκούραση, θέρμανση και καλής ποιότητας φαγητό, όλα πολύ σημαντικά για κάποιον με αρθριτικά. Είναι κρίμα όμως να μένει σε crate.
Αν κάποιος θέλει να τον υιοθετήσει ή να τον φιλοξενήσει τους δύσκολους μήνες το χειμώνα, ας επικοινωνήσει με μήνυμα σε αυτό το προφίλ Meli Lab
ή εναλλακτικά ας στείλει μήνυμα σε εμάς. Ο Νέμο σας περιμένει. Βρίσκεται στο Νέο Ψυχικό και, όπως είπαμε και πιο πάνω, τα ιατρικά του έξοδα θα καλύπτονται από τους ανθρώπους που τον φροντίζουν.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο