Σέρρες: Δεν τα κατάφερε ο σκυλάκος που τον πέταξαν άρρωστο μέσα σε ένα κουτί

από Μυρτώ Τζώρτζου
Σέρρες σκυλάκος

Μια θλιβερή ιστορία εγκατάλειψης ενός άρρωστου ζώου δημοσιεύει ο Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών ΦΟΣ και μας κάνει να εξοργιζόμαστε με την αναλγησία και την απανθρωπιά των ανθρώπων.

Ο σκυλάκος που  βλέπετε στις φωτογραφίες είχε σπίτι. Όταν όμως αρρώστησε, το πέταξαν σαν σκουπίδι στην αυλή κάποιου άλλου μέσα σε ένα χαρτοκιβώτιο στο χωριό Σκουτάρι Σερρών. Είχε παρβοϊό και υπέφερε.

Η γυναίκα που τον βρήκε δεν είχε τρόπο να τον μεταφέρει. Επικοινώνησε με το Δήμο Σερρών όπου οι υπεύθυνοι της απάντησαν ότι δεν έχουν συμβεβλημένο κτηνίατρο αυτόν τον καιρό και της έκλεισαν το τηλέφωνο.

Ενημερώθηκαν οι εθελοντές εκ των υστέρων και προσπάθησαν να πάει άμεσα το ζώο στο κέντρο Διάσωσης της οργάνωσης ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΙ ΣΕ ΔΡΑΣΗ. Και έτσι έγινε.

Ήξεραν όμως ότι ο χρόνος μετρούσε αντίστροφα. Το ζώο έφτασε στα χέρια τους με ακατάσχετη αιμορραγία. Μπήκε στον ορό. Όμως η κατάστασή του ήταν τέτοια που δεν τα κατάφερε. Και πέθανε. Οι εθελοντές αισθάνονται συντετριμμένοι από το θάνατο της ψυχούλας αυτής και οργισμένοι για αυτόν που μπόρεσε να κάνει ένα τέτοιο πράγμα.

Δείτε τι αναφέρουν:

Εσύ που είχες αυτό το πανέμορφο πλάσμα …
Το αφήσες ανεμβολίαστο και όταν αρρώστησε, το πέταξες σαν σκουπίδι στην αυλή κάποιου άλλου μέσα σε ένα χαρτοκιβώτιο στο χωριό Σκουτάρι Σερρών.
Να ξέρεις ότι σήμερα πέθανε με αφόρητους πόνους στα χέρια μας.
Είχε παρβοϊό γιατί είσαι ανεύθυνος και έτσι θα παραμείνεις σε όλη σου τη ζωή.
Είσαι η ντροπή της Κοινωνίας.
Αυτή η ζωή επιστρέφει συμπεριφορές, να το θυμάσαι…
Η γυναίκα που το βρήκε δεν είχε τρόπο να το μεταφέρει.
Επικοινώνησε με το Δήμο Σερρών όπου οι υπεύθυνοι της απάντησαν ότι δεν έχουν συμβεβλημένο κτηνίατρο αυτόν τον καιρό και της έκλεισαν το τηλέφωνο.
Ενημερωθήκαμε εκ των υστέρων και προσπαθήσαμε να έρθει άμεσα στο κέντρο Διάσωσης της οργάνωσης ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΙ ΣΕ ΔΡΑΣΗ και έτσι έγινε.
Ξέραμε ότι ο χρόνος μετράει αντίστροφα.
Σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσουμε αυτόν τον γλυκύτατο ανθρώπο, τον Θοδωρή Ραφτούδη, που μας έφερε αυτό το δύστυχο πλάσμα μέσα στην ακατάσχετη αιμορραγία του προσπαθώντας έστω και αργά να το βοηθήσει!
Δυστυχώς, αν και μπήκε αμέσως στον ορό και του δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες, “έφυγε” σε λίγα λεπτά από κοντά μας… Έφυγε σαν να μην υπήρξε ποτέ.
Πλέον η ψυχή μας έχει μαυρίσει με όλη αυτή την κατάντια.
Καλό ταξίδι πολύτιμη ζωούλα και συγνώμη που στη σύντομη παρουσία σου στον κόσμο μας σταθήκαμε ανίκανοι, ανεύθυνοι και λίγοι ως ανθρώπινο είδος απέναντί σου ….συγνώμη!

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο