Σέρρες: Διασώθηκε και υιοθετήθηκε το σκυλάκι που αργοπέθαινε πεσμένο βαθιά μέσα σε αποχετευτικό δίκτυο

από Μυρτώ Τζώρτζου
Μια ιδιαίτερα δύσκολη διάσωση ενός μικρού κουταβιού έγινε αυτές τις μέρες, όπως μας ενημερώνει ο Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών ΦΟΣ, το οποίο είχε πέσει μέσα σε αποχετευτικό φρεάτιο στις Σέρρες και έκλαιγε σπαραχτικά.
Την επιτυχημένη αυτή διάσωση έκαναν μέλη της οργάνωσης Κτηνίατροι σε Δράση, οι οποίοι έχουν κάνει πολλές δύσκολες διασώσεις ζώων, και όχι μόνο σκύλων και γάτων αλλά και ζώων της άγριας πανίδας.
Η εμπειρία των εθελοντών, όπως αναφέρουν, ήταν ασύλληπτη για το μυαλό των περισσότερων, καθώς το ζώο αργοπέθαινε, σπαράζοντας στο κλάμα, αφημένο στη μοίρα του.
Είχαν προηγηθεί φιλότιμες προσπάθειες υπηρεσιών φορέων και αρμοδίων υπαλλήλων της πυροσβεστικής, του κυνοκομείου και της υπηρεσίας ύδρευσης αποχέτευσης, που όμως είχαν πέσει στο κενό. Το ζώο παρέμεν εγκλωβισμένο.
Η κυρία που το εντόπισε, η Σοφία, ενημερώθηκε από τους εθελοντές ότι, παρόλο που ήταν βράδυ, θα πήγαιναν στο σημείο να κάνουν και εκείνοι μια προσπάθεια. Το άτυχο μωρό ήταν χαμένο στο πουθενά, στα τρία μέτρα κάτω από τη γη, ενώ χανόταν όλο και πιο βαθιά στους σωλήνες από τον πανικό του!
Ο γνωστός ακτιβιστής Σάκης Ζ. αποφάσισε να το σώσει. Μελέτησε τη διαδρομή των σωλήνων μέσα στο έδαφος και χωρίς δεύτερη σκέψη και ιδιαίτερο εξοπλισμό κατέβηκε στο φρεάτιο και, αφού σύρθηκε μέσα στον αγωγό σε απόσταση 25 μέτρων, κατάφερε να απεγκλωβίσει το παγιδευμένο ζωάκι!
Ο διασώστης, μόλις ανέβασε τη μικρή κουταβίνα πίσω στη γη, την παρέδωσε στην αγκαλιά της Σοφίας και το γιου της, του Γιάννη, που έκλαιγαν από τη χαρά τους και αποφάσισαν να την υιοθετήσουν!
Μπράβο στους εθελοντές που έκαναν τα πάντα για να σώσουν αυτό το ζώο. Αυτοί οι άνθρωποι ήταν η τελευταία του ελπίδα. Μπράβο και σε αυτούς που υιοθέτησαν. Να ζήσουν μαζί του μια υπέροχη ζωή.

Ο Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών έσωσε μια σκυλίτσα που ήταν δεμένη σε άθλια κατάσταση στο Δαφνούδι Σερρών – Petpet.news
Σέρρες: Οι κτηνίατροι σε δράση διέσωσαν τσακάλι που βρισκόταν χτυπημένο στην άκρη ενός δρόμου – Petpet.news
Σέρρες: Εθελοντές διέσωσαν ταλαιπωρημένη, άρρωστη λύκαινα- Ελπίζουμε να τα καταφέρει – Petpet.news

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο