Νέα Σμύρνη: Απεγκλώβισαν χτυπημένη από αυτοκίνητο γατούλα που είχε πέσει σε φρεάτιο- Είναι σε κρίσιμη κατάσταση

από Μυρτώ Τζώρτζου
Μια πολύ δύσκολη διάσωση έκαναν οι εθελοντές της Alma Libre – Hellenic Animal Rescue απεγκλωβίζοντας μια γατούλα που κινδύνευε η ζωή της. Η γατούλα χτυπήθηκε σοβαρά από αυτοκίνητο και έπεσε σε φρεάτιο ομβρίων υδάτων στην περιοχή της Νέας Σμύρνης.
Οι άνθρωποι της ομάδας, παρόλο που είχαν πολλά περιστατικά, πήγαν και εκεί να σώσουν το ζώο. 
Στο σημείο πήγαν η Elen Konte και ο Kostas Garef όπου τους περίμενε η φίλη της ομάδας Άννα Μαρίνα με τον σύζυγό της Νίκο.
Η επιχείρηση ήταν δύσκολη. Ήθελε πρόγραμμα, μεθοδικότητα και προσοχή. Όπως αναφέρει η ομάδα, κατόπιν αυτοψίας με λήψη ενδοσκοπικού βίντεο, η γατούλα εντοπίστηκε να κρύβεται εντός του σωλήνα του φρεατίου που είχε τουλάχιστον έξι με επτά μέτρα βάθος.
Οπότε η κατάσταση ήθελε δραστική αντιμετώπιση γιατί η γατούλα, λόγω του σοβαρού τραυματισμού της, μπορεί να μην έμπαινε με τίποτα σε παγίδα.
Οι εθελοντές λαμβάνοντας όλα τα μέτρα ασφαλείας και περιμέτρου, και εφόσον επιβεβαιώθηκαν αλλεπάλληλες φορές για τη θέση της γάτας με λήψη βίντεο, άνοιξαν τα κεντρικά με προσοχή και ταυτόχρονα καθάρισαν και τη σχάρα του επίμαχου φρεατίου.
Η εθελόντρια της ομάδας πραγματοποίησε για άλλη μια φορά κάθοδο στα κεντρικά και σε άλλον έναν ασφυκτικό αγωγό σύρθηκε στα δέκα με δεκαπέντε μέτρα απόσταση για να πραγματοποιήσει μπλοκ στη γάτα. Την οποία κατάφερε να οδηγήσει με προσοχή από το σωλήνα προς τα πάνω προς την πλευρά των σχαρών όπου και υπήρχε το μπακ του εθελοντή, του φίλου Νίκου και της Μαρίνας.
Άμεσα η γατούλα, σύμφωνα με την περιγραφή των εθελοντών, περιορίστηκε στο δωμάτιο του φρεατίου όπου και με τη χρήση απόχης φράχτηκε το άνοιγμα του σωλήνα. Και έτσι οδήγησαν τη γατούλα μέσα σε ντρόπερ.
Η Μαρίνα και ο Νίκος άμεσα πήγαν τη μικρή σε κτηνιατρείο όπου και διαπιστώθηκε ότι έχει διαφραγματοκήλη, κάταγμα μοιραίου και θέμα με την κύστη.
Η κατάστασή της δυστυχώς είναι κρίσιμη.
Η ομάδα ευχαριστεί τη φίλη Γεωργία Φωκιανού που την ενημέρωσε για το περιστατικό καθώς και τη Μαρίνα και τον Νίκο που έκαναν και κάνουν τα πάντα για την όμορφη αυτή ταρταρουγίτσα.
Οι εθελοντές της Alma Libre διέσωσαν χτυπημένη γατούλα που ήταν σε διάζωμα της Κηφισού – Petpet.news
Οι εθελοντές της Alma Libre έπιασαν τη γατούλα που περιφερόταν στη Νίκαια με σπασμένο ποδαράκι σε σήψη – Petpet.news
Παλαιό Φάληρο: Έσωσαν γατούλη που είχε εγκλωβιστεί σε φρεάτιο ομβρίων υδάτων και σπάραζε στο κλάμα – Petpet.news
Πειραιάς: Δύσκολη διάσωση μικρού γατιού που είχε εγκλωβιστεί σε ρολό καταστήματος – Petpet.news

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο