Σέρρες: Εθελοντές πήγαν σε βουνό και έσωσαν ένα κοκαλιασμένο από την πείνα κυνηγόσκυλο που ήταν μόνο

από Μυρτώ Τζώρτζου
Ευχάριστα είναι τα νέα για το κυνηγόσκυλο, το οποίο αργοπέθαινε από την πείνα, κοκαλιασμένο και πιθανώς παρατημένο σε μια ερημιά, στο βουνό Μπέλες των Σερρών. Το βουνό, για όσους δεν γνωρίζουν, είναι μεγάλο σε μήκος, δύσβατο, και βρίσκεται στο ΒΔ. τμήμα του νομού Σερρών στα σύνορα με τη Βουλγαρία και την Π.Δ.Γ.Μ.
Το σκυλάκι ήταν πραγματικά, μέσα στην ατυχία του, πολύ τυχερό, καθώς το είδε τυχαία, ένας άντρας, ο Πέτρος, που πήγαινε για δουλειά σε εκείνο το μέρος. Το βουνό είναι δύσβατο, όπως είπαμε πιο πάνω, και το μόνο σίγουρο είναι ότι το ζώο, αν δεν το εντόπιζαν, δεν υπήρχε περίπτωση να επιζήσει.
Η κατάστασή του ήταν άσχημη, καθώς ήταν κοκαλιασμένο από την πείνα. Ποιος ξέρει πόσες μέρες είχε να φάει. Το πώς βρέθηκε εκεί είναι άγνωστό. Είτε το έχασε κάποιος κυνηγός ή το παράτησε.
Ο Πέτρος του έδωσε το φαγητό του και εκείνο έκανε σαν τρελό, γεγονός που αποδείκνυε τη μεγάλη του πείνα. Κατέβηκε από το βουνό και ενημέρωσε την Ntina Mandraki, γνωστή εθελόντρια της περιοχής, για το ζώο που βρήκε, η οποία τυγχάνει και θεία του.
Φυσικά εκείνη δεν υπήρχε περίπτωση να το αφήσει έτσι. Και άμεσα στήθηκε μια γέφυρα σωτηρίας του δύστυχου ζώου. Ο Πέτρος πήγε ξανά στο βουνό, έψαξε και ευτυχώς το βρήκε στο ίδιο σημείο να περιμένει. Το πήρε με το αυτοκίνητό του και το παρέδωσε στην κ. Μανδράκη, η οποία και το ανέλαβε. Όπως τόσα άλλα άλλωστε.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι στη συγκεκριμένη περιοχή έχουν βρεθεί δεκάδες παρατημένα, κοκαλιασμένα, άρρωστα κυνηγόσκυλα, σε απάτητα μέρη, που δύσκολα πηγαίνει κανείς. Ταλαιπωρημένα ζώα-θύματα στα χέρια ανθρώπων που τα έχουν σαν “εργαλεία”. Και με την πρώτη ευκαιρία που τα εργαλεία δεν κάνουν τη δουλειά τους…βλέπουμε πώς τους φέρονται.

Διαβάστε και αυτά:
Σέρρες: Γνωστή εθελόντρια με μεγάλο έργο έχει στειρώσει τα τελευταία 2,5 χρόνια 450 ζώα – Petpet.news
Εθελόντρια στις Σέρρες έσωσε 27 σκυλάκια που ζούσαν σε άθλιες συνθήκες, άρρωστα και χωρίς φαγητό – Petpet.news
Εθελόντρια από τις Σέρρες έφτιαξε έναν υπέροχο χώρο να φιλοξενεί αδεσποτάκια για περίθαλψη και για να βρουν σπίτι – Petpet.news
Εθελόντρια ανέλαβε να σώσει το κοκαλιασμένο λυκόσκυλο που πέταξαν στην όχθη του Στρυμόνα, στις Σέρρες – Petpet.news

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο