Σέρρες: Μεγάλη ανάγκη να βρεθεί ένας χώρος να πάει προσωρινά ένα σκυλάκι που βρέθηκε σε άσχημη κατάσταση- Να φύγει από το δρόμο

από Μυρτώ Τζώρτζου
Οι εθελοντές καθημερινά δίνουν ένα τεράστιο αγώνα για να σώσουν όσα περισσότερα ζώα μπορούν. Ο αγώνας φυσικά είναι άνισος. Το ξέρουμε αυτό. Ένα σώζουν, 10 εμφανίζονται που πρέπει και αυτά να φροντιστούν. Τι γίνεται τότε; Για βοήθεια από το Κράτος ας μη μιλήσουμε. Ελάχιστη, όταν και αν. Με το όταν και αν δεν σώζονται ζώα. Βέβαια πρέπει να θέλεις να σώσεις ζώα. Και οι υπεύθυνοι δεν ασχολούνται με αυτά. Άλλωστε τα ζώα δεν ψηφίζουν, οπότε;
Οι φιλοζωικές είναι γεμάτες ζώα. Καταχρεωμένες. Τα σπίτια των εθελοντών έχουν γίνει νοσοκομεία. Και η απελπισία τους χτυπάει κόκκινο.
Για αυτό πρέπει να κάνουμε και εμείς κάτι. Να τους βοηθήσουμε όπως μπορούμε. Γιατί στην τελική δεν είναι υποχρεωμένοι να μαζεύουν τα πάντα. Δεν είναι γενικά υποχρεωμένοι για τίποτα. Εθελοντές είναι. Μην το ξεχνάμε.
Ο λόγος για αυτά είναι μια έκκληση που κάνουν οι εθελοντές του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών ΦΟΣ, για φιλοξενία ενός σκύλου που έχει μεγάλη ανάγκη. Που δεν πρέπει να μείνει ούτε μια ώρα στο δρόμο.
Όπως οι ίδιοι αναφέρουν ένα σκυλάκι σε άθλια κατάσταση, όπως θα δείτε στις φωτογραφίες που ακολουθούν, εντοπίστηκε μόνο του, σαν φάντασμα, στο δρόμο Θέρμης-Νιγρίτας. Κάποιοι περαστικοί επισκέπτες τράβηξαν φωτογραφίες από αυτό το δύστυχο πλάσμα. Αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι άλλο.
Κινητοποιήθηκαν οι εθελοντές και ξεκίνησαν να ψάχνουν στο σημείο να βρουν το σκύλο. Και ευτυχώς εντοπίστηκε. Το ζωάκι είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση, κοκαλιασμένο και με άσπρα ούλα.
Δεν υπάρχει όμως χώρος να πάει. Τα πάντα είναι γεμάτα. Για αυτό κάνουν έκκληση να βρεθεί ένας χώρος, μια αποθήκη, οτιδήποτε, για να γίνουν τα απαραίτητα που χρειάζεται.
Ανοίξτε ένα σπίτι για αυτό το άτυχο πλάσμα ώστε να φύγει προσωρινά από το δρόμο. Εκεί δεν έχει καμιά ελπίδα επιβίωσης. Και οι άνθρωποι του ΦΟΣ θα το φροντίσουν. Είναι μεγάλη ανάγκη.
Μπείτε στη σελίδα τους και μιλήστε μαζί τους. Στην κατηγορία πληροφορίες της σελίδας τους στο Facebook θα βρείτε τον τρόπο να στείλετε μήνυμα. 👇
                                                   Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών ΦΟΣ

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο