Όμορφες εικόνες: Το κατάστημα της Wind στο Λαύριο αγαπάει τα αδεσποτάκια και τα φροντίζει

από Μυρτώ Τζώρτζου
Πριν προλάβει καλά καλά να μπει η χρονιά και οι κακοποιήσεις ζώων συνεχίζονται κανονικά. Φόλες, εγκαταλείψεις και όλα τα “καλά” αυτής της χώρας. Από την πρώτη μάλιστα μέρα του νέου χρόνου.
Έχουμε όμως και την ευχάριστη πλευρά. Γιατί όσο κάποιοι επιμένουν να βλάπτουν τα ζώα, τόσο κάποιοι άλλοι κάνουν αγώνα να τα προστατέψουν και να τα φροντίσουν.
Τέτοιοι είναι και οι άνθρωποι του καταστήματος της Wind στο Λαύριο. Όπως μαθαίνουμε από τη Sofoula Traganoula που ανέβασε και τις ανάλογες φωτογραφίες, οι κοπέλες που εργάζονται εκεί αγαπούν τα αδεσποτάκια και το δείχνουν.
Όπως βλέπουμε τους έχουν βάλει έξω από το κατάστημα στρωματάκια για να κοιμούνται και μπολάκια με φαγάκι και νερό. Ήδη μια μαύρη σκυλίτσα απολαμβάνει την ξάπλα της.
Όμως και μέσα μπαίνουν να κάτσουν και να ζεσταθούν. Στο χαλάκι της εισόδου ξαπλώνουν και μας υποδέχονται. Τι πιο ωραίο από αυτό! Ήσυχα και ευτυχισμένα, ζουν αρμονικά με τους ανθρώπους.
Θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντικό να προβάλλουμε κάποιους χώρους, είτε αυτοί είναι καταστήματα, είτε οτιδήποτε άλλο, οι οποίοι βοηθούν έμπρακτα τα αδέσποτα ζώα. Ειδικά τώρα το χειμώνα, με τις χαμηλές θερμοκρασίες, τις βροχές, τον αέρα και τα χιόνια, η φροντίδα των αδέσποτων είναι επιτακτική ανάγκη. Ώστε να καταφέρουν να επιβιώσουν.
Δυστυχώς ξέρουμε ότι οι περισσότεροι καταστηματάρχες δεν θέλουν τα αδέσποτα κοντά στο μαγαζί τους. Πόσο μάλιστα να τα έχουν και μέσα. Τα διώχνουν και είναι επιθετικοί με αυτά.
Υπάρχουν όμως και εξαιρέσεις. Και για αυτές τις εξαιρέσεις θέλουμε να μιλάμε. Μπράβο σε όλους εκεί.
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com
Δείτε και αυτά:
Χαλάνδρι: Τουριστικό γραφείο έχει υιοθετήσει αδέσποτες γατούλες που είχαν ανάγκη- Και σε περιμένουν μέσα – Petpet.news
Αδεσποτάκι μας καλωσορίζει σε κατάστημα στη Λαμία- Το έχουν μέσα στη ζεστασιά – Petpet.news
Ζωγράφου: Κατάστημα έχει διασώσει γατούλες και τις έχει μέσα προστατευμένες – Petpet.news
Αγ. Ιωάννης Αθήνα: Κατάστημα υιοθέτησε αδέσποτη γατούλα και εκείνη αράζει ανέμελη στη βιτρίνα – Petpet.news
Μεζεδοπωλείο στην Καστοριά έβαλε ένα όμορφο σπιτάκι για μια γιαγιούλα σκυλίτσα – Petpet.news

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο