Σκύδρα: Εγκατέλειψαν στο δρόμο γέρικο σκυλάκι, τυφλό και άρρωστο- Έκκληση για βοήθεια

από Μυρτώ Τζώρτζου
αδεσποτο

Μια πραγματικά απάνθρωπη εγκατάλειψη είναι αυτή που αναφέρουν οι εθελοντές του σωματείου Storgi Animal Welfare Skydra Greece-Στοργή Φιλοζωικό Σωματείο Σκύδρας και έχει να κάνει με ένα ηλικιωμένο, τυφλό και άρρωστο σκυλάκι που πετάχτηκε στο δρόμο κυριολεκτικά σαν σκουπίδι.

Οι φωτογραφίες του πλάσματος αυτού είναι σοκαριστικές και δεν μπορούμε πραγματικά να φανταστούμε τι άνθρωπος είναι αυτός που έκανε μια τέτοια απάνθρωπη πράξη.

Σύμφωνα με το σωματείο το σκυλάκι εγκαταλείφθηκε τη μέρα που έχει η Σκύδρα, του νομού Πέλλας, λαϊκή. Και αυτό για δύο λόγους. Από τη μία για να υπάρχει κόσμος ώστε να μη γίνουν στόχος και από την άλλη για να έχουν ήσυχη τη συνείδησή τους ότι κάποιος θα το δει και θα το βοηθήσει.

Ο Τζεπέτο, όπως τον είπαν, εγκαταλείφθηκε στη δύση της ζωής του. Ένα σκυλάκι σκελετωμένο, μόλις έξι κιλά, να κάθεται κουλουριασμένο και να μην μπορεί ούτε να περπατήσει, ούτε να αντιδράσει!

Κάποιοι που πέρασαν δίπλα του του πέταξαν κάτι να φάει όμως αυτός ήταν ανήμπορος να κάνει το οτιδήποτε. Δεν είχε δυνάμεις αλλά και δεν έβλεπε τίποτα.

Οι εθελοντές της Στοργής τον μετέφεραν άμεσα σε κτηνίατρο όπου διαπιστώθηκε πως είναι θετικός σε Διροφιλαρίωση και Λεϊσμανίαση. Ο αιματοκρίτης του είναι πολύ χαμηλός και τα λευκά του πολύ υψηλά.

Δείτε τι αναφέρουν οι εθελοντές και την έκκληση που κάνουν:

Ο μεγάλος κίνδυνος είναι η Διροφιλαρίωση. Ξεκινήσαμε αμέσως αγωγή για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε μία μία τις ασθένειές του! Το μόνο θετικό είναι ότι δεν έχουν πειραχτεί τα νεφρά του και το ήπαρ!

Οι θεραπείες είναι ακριβές και θα χρειαστούμε τη βοήθεια και τη στήριξή σας! Θα πρέπει να αγοραστεί το Μιλτεφοράν και τόσα άλλα φάρμακα, βιταμίνες, καλό φαγητό, για να τον βοηθήσουμε! Σύμβαση με τον κτηνίατρο δεν υπάρχει και όλες οι εξετάσεις, φάρμακα κλπ πληρώνονται από εμάς!

Σας παρακαλούμε αν θέλετε να τον βοηθήσετε, επικοινωνήστε μαζί μας για να σας δώσουμε αριθμό λογαριασμού κτηνίατρου να καταθέσετε απευθείας! Τα περιστατικά που αναλαμβάνουμε είναι πάρα πολλά και είναι παρα πάνω από τις δυνατότητές μας, αλλά δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια μας, όπως ίσως δεν θα κάνατε και εσείς!

Για μας, τα αλόγα δεν τα σκοτώνουν όταν τα γερνάνε, για μας η κάθε ζωή έχει πολύτιμη αξία, για μας τα περήφανα και καλά γηρατειά είναι παράσημο και στόχος ζωής!

Ας γίνουμε όλοι μια γροθιά για τον γεράκο μας Τζεπέτο και να του αποδείξουμε πως όλοι οι άνθρωποι δεν είναι ίδιοι!

Περιοχή Σκύδρας-Ν. Πέλλας.

Για επικοινωνία στείλτε μήνυμα.

Παρακαλούμε σκεφτείτε να μας ενισχύσετε μέσω κατάθεσης στην Εθνική Τράπεζα:

ΙΒΑΝ :GR0501104730000047361038988

ή στο Paypal: animalwelfareskydras@gmail.com.

Κάθε βοήθεια είναι πολύτιμη για μας!

Storgi Animal Welfare Skydra Greece-Στοργή Φιλοζωικό Σωματείο Σκύδρας 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο