Σκυλάκι κοκαλιασμένο αργοπεθαίνει σε άθλιο κλουβί του δήμου Ερέτριας- Έκκληση να σωθεί

από Μυρτώ Τζώρτζου

Έκκληση κάνουν οι εθελοντές φιλόζωοι στην Ερέτρια στην Εύβοια να σωθεί ένα σκυλάκι το οποίο έχει κλειστεί από το δήμο σε έναν άθλιο χώρο και αργοπεθαίνει.

Για τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα αδέσποτα ο δήμος Ερέτριας έχουμε ξαναγράψει όταν πριν από περίπου δύο χρόνια είχαμε επισκεφτεί τους χώρους που τα κλείνει και είχαμε δει τις συνθήκες που ζουν. Απλά νομίζαμε ότι μετά τη Σπάρτη οι δήμοι θα έχουν λίγο θορυβηθεί και θα έκαναν κάποια πράγματα. Αλλά δυστυχώς μάλλον δεν ιδρώνει το αυτί τους και θεωρούν τους εαυτούς τους υπεράνω.

Το petpet.news πήγε πριν από μερικές μέρες ξανά στους χώρους αυτούς εγκλεισμού των αδέσποτων και είδε ξανά τις ίδιες άθλιες συνθήκες.

Σε ένα λοιπόν από τα κλουβιά αυτά, όπως βλέπετε πιο κάτω στις φωτογραφίες, βρήκαμε ένα σκυλάκι κοκαλιασμένο, άρρωστο να αργοπεθαίνει έχοντας πάνω του αμέτρητες μύγες. Το ζώο πραγματικά έτρεμε και δεν είχε καθόλου δυνάμεις.

Μετά από επικοινωνία των εθελοντών με το δήμο μάθαμε ότι το σκυλάκι θα πάει άμεσα σε γιατρό. Το σκυλάκι παραμένει εκεί, μέχρι αυτή τη στιγμή, και δεν του έχει δοθεί καμία βοήθεια. Επίσης ο δήμος αναφέρει ότι το ζώο μπήκε στα κλουβιά μεταγενέστερη ημερομηνία από τότε που το εντοπίσαμε εμείς.

Και ρωτάμε: Πόσο καιρό αργοπεθαίνει το ζώο εκεί; Γιατί δεν έχει πάει σε γιατρό; Γιατί δεν βρίσκεται σε κλινική; Τι περιμένει ο δήμος; Να πεθάνει;

Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου που είδαμε το ζώο η ζέστη ήταν αφόρητη και αυτό δεν είχε καθόλου δυνάμεις ούτε να σταθεί όρθιο. Το κλουβί του άθλιο. Δεν βάζεις εκεί ούτε σκουπίδια. Για το δήμο το σκυλάκι αυτό δεν είναι ούτε σκουπίδι.

Οι εθελοντές ήδη κινούν τις νόμιμες διαδικασίες. Το σκυλί είναι κλειδωμένο με λουκέτο και ο χρόνος μετράει αντίστροφα για αυτό.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

1 σχόλιο

Δήμητρα Κόλλια 5 Οκτωβρίου, 2022 - 7:13 μμ

Γιατί δεν κόβετε τα σύρματα να το πάρετε ?
Δεν σας καταλαβαίνει κανένας
Πεθαίνει κ περιμένετε άδεια να το πάρετε ???
Δήμος Ερέτριας

Reply

Αφήστε ένα Σχόλιο