Σκύλος γερμανικός ποιμενικός σώζει 6χρονο παιδάκι από την επίθεση άλλου σκύλου (ΒΙΝΤΕΟ)

από Μυρτώ Τζώρτζου
dog child

Μία οικογένεια από τη Φλόριντα δημοσίευσε την ιστορία του 6χρονου παιδιού της που ο σκύλος του σπιτιού του έσωσε τη ζωή όταν αυτό κινδύνεψε από άλλο σκύλο.

Ο 6χρονος βρισκόταν μπροστά από την αυλή του σπιτιού όταν ο σκύλος του γείτονα άρχισε να τρέχει προς το μέρος του μικρού, ο οποίος ήταν εκεί και έπαιζε. Αμέσως ο σκύλος του σπιτιού, ο Tank,  ένας γερμανικός ποιμενικός, έτρεξε πάνω στο άλλο σκυλί τρέποντάς το σε φυγή πριν αυτό φτάσει το αγοράκι.

Πλάνα από βίντεο δείχνουν τον Tank να βλέπει τον άλλο σκύλο να πλησιάζει και να τρέχει να υπερασπιστεί το παιδί. Το βίντεο έχει στο Tik Toc πάνω από 20 εκατομμύρια views.

Ο γερμανικός ποιμενικός ή λυκόσκυλο είναι ένα σκυλί υψηλής νοημοσύνης. διαθέτει οξυδέρκεια, ευλυγισία αλλά και ταχύτητα χτυπημάτων (δαγκώματα). Για τους λόγους αυτούς, δεν είναι τυχαίο ότι ο γερμανικός ποιμενικός χρησιμοποιήθηκε ευρέως κατά τη διάρκεια των A’ και B’ παγκόσμιων πολέμων, όπως και το ότι χρησιμοποιείται και σήμερα από το στρατό και την αστυνομία, σχεδόν όλων των κρατών του πλανήτη (σε γήπεδα, ανίχνευση ναρκωτικών ουσιών και εκρηκτικών υλών, φύλαξη στρατοπέδων, εντοπισμό τραυματιών σε ερείπια κ.α.). Επίσης είναι ικανός και ως οδηγός και σύντροφος ανθρώπων με προβλήματα όρασης.

Ο Γερμανικός Ποιμενικός είναι πολύ πιστός, υπάκουος, γενναίος, και προστατευτικός. Είναι γνωστός για την τόλμη του, αλλά δεν είναι καθόλου εχθρικός ή επιθετικός. Είναι ένας αφοσιωμένος σκύλος και είναι ιδανικός για σύντροφος, αλλά και για φύλακας. Τα πάει καλά με τα παιδιά και με τα άλλα ζώα, με την προϋπόθεση ότι έχει κοινωνικοποιηθεί σωστά, κάτι πολύ σημαντικό.

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο