Με σκύλους, άλογα και αρουραίους πήγαν οι Βρετανοί στις κάλπες

από Μυρτώ Τζώρτζου

Παραδοσιακή μέρα κυνηγιού σήμερα στη Μεγάλη Βρετανία, όπου έλαβαν χώρα οι πρόωρες εκλογές της χώρας, με τους Εργατικούς, σύμφωνα με τα δημοψηφίσματα, να έχουν μειώσει την απόσταση από τους Συντηρητικούς.

Το παράδοξο δεν είναι μόνο η επιλογή της μέρας για εκλογές αλλά και το πώς εμφανίστηκαν αρκετοί πολίτες για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Και ενώ γνωρίζαμε μέχρι τώρα ότι εκκεντρικοί σε αυτά είναι οι Αμερικανοί, οι εικόνες που έρχονται από τις βρετανικές εκλογές μας κάνει να αναθεωρήσουμε.

Οι φωτογραφίες στα social media με τους ψηφοφόρους που πήγαν στην κάλπη με τα κατοικίδιά τους δίνουν και παίρνουν. Και δεν μιλάμε για σκυλάκια, που είναι κάτι οικείο αλλά γάτες, άλογα, ακόμα και αρουραίους.

Ο Phil Heard ήρθε να ψηφίσει από την εξοχή του Devonshire καβάλα με το άλογό του στο αστυνομικό τμήμα της κομητείας του Devon.

Η νεαρή της φωτογραφίας δεν αποχωρίζεται το άλογό της ούτε στις εκλογές. Εδώ είναι στο χωριό Carlton του Cambridgeshire.

Νάτος και ο αρουραίος.

 

Οι εκλογές αυτές, οι οποίες έχουν χαρακτηριστεί ως από τις πιο σημαντικές στην ιστορία της Μεγάλης Βρετανίας, είναι αυτονόητο πως  επηρεάζονται από τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στη χώρα. Από τη μια μεριά, ο Τζέρεμι Κόρμπιν κατηγορείται για τις απόψεις του σχετικά με την τρομοκρατία, αλλά κατηγορεί με τη σειρά του την Τερέζα Μέι για ανεπαρκή αντιμετώπισή της. Από την άλλη, η Τερέζα Μέι επαναλαμβάνει πως η ίδια είναι η μόνη εγγύηση για δυνατή και σταθερή κυβέρνηση, αλλά πριν μετακομίσει στην Ντάουνινγκ Στριτ, ως υπουργός Εσωτερικών, ήταν εκείνη που κατηγορείται ότι μείωσε τις αστυνομικές δυνάμεις.

Και τα σκυλάκια παρόντα στις κάλπες.

Η Σκοτσέζα πολιτικός Ruth Davidson με τον αγαπημένο της σκύλο, Wilson, λίγο μετά την ψήφο της στο Εδιμβούργο.

 

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο