Νάξος: Εθελοντές και δήμος έφτιαξαν σπιτάκια από παλιές κυψέλες για τις αδέσποτες γατούλες

από Μυρτώ Τζώρτζου
Ο χειμώνας είναι η δυσκολότερη εποχή για τα αδέσποτα ζώα. Επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες, υπάρχουν δυνατοί άνεμοι, χιόνια και πάγος. Τα ζώα είναι δύσκολο να βρουν τροφή. Επιπλέον κρυώνουν. Για τα άρρωστα, τα γέρικα, τα μωρά τα πράγματα είναι χειρότερα. Πολλά δεν καταφέρνουν να επιβιώσουν σε αυτές τις συνθήκες. Τα υπόλοιπα ψάχνουν μέρος να προστατευτούν. Γιατί παρά τα όσα ισχυρίζονται κάποιοι, η αλήθεια είναι μία: και τα ζώα κρυώνουν το χειμώνα. Και παγώνουν και υποφέρουν.
Έτσι η προστασία τους αυτόν τον καιρό είναι περισσότερο από ποτέ επιτακτική ανάγκη. Οι εθελοντές κάνουν ό,τι μπορούν. Φιλοξενούν ζώα στα σπίτια τους ή σε άλλους χώρους μέχρι να περάσει η κακοκαιρία, βγαίνουν πιο συχνά να τα φροντίσουν, και τους φτιάχνουν πρόχειρα καταλύματα ώστε να μπουν μέσα. Καταλύματα που κάποιοι δυστυχώς πετάνε ή καταστρέφουν. Αλλά ας μείνουμε στην ευχάριστη πλευρά των πραγμάτων.
Κάποιοι λοιπόν εθελοντές στη Νάξο, η Σοφία Χαλκου και η Stuart Taylor, σε συνεργασία με το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έφτιαξαν σπιτάκια με ταΐστρες για τις αδέσποτες γατούλες. Τα σπιτάκια αυτά έχουν μια πρωτοτυπία. Είναι από παλιές κυψέλες, τις οποίες δώρισε η Stella Kontopoulou. Έτσι μετατράπηκαν σε κάτι χρηστικό.
Ιδέες υπάρχουν. Το ίδιο και άνθρωποι με αγάπη και ενσυναίσθηση για τα ζώα, έτοιμοι να τις υλοποιήσουν. Υποχρέωση όμως των υπόλοιπων είναι να τις προστατεύσουμε από αυτούς που, όπως γράψαμε και πιο πάνω, θέλουν να τις καταστρέψουν. Καθημερινά το βλέπουμε αυτό να βρίσκονται κάποιοι που να παίρνουν ή να πετούν οτιδήποτε μπαίνει για τα αδέσποτα ζωάκια καταστρέφοντας έτσι τον κόπο των ανθρώπων που πασχίζουν για αυτά.
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο