Παιδιά από τους ναυτοπροσκόπους Κηφισιάς πήγαν στο καταφύγιο Νέας Φιλαδέλφειας και καθάρισαν το χώρο

από Μυρτώ Τζώρτζου
Οι εθελοντές του Φιλοζωικού Συλλόγου Νέας Φιλαδέλφειας Φιλοζωικός Σύλλογος Νέας Φιλαδέλφειας  κάνουν εδώ και χρόνια πολύ σπουδαίο έργο. Εκτός από το καταφύγιο που βρίσκεται στο Άλσος έχουν βοηθήσει αμέτρητα ζώα στο να γίνουν καλά και να βρουν σπίτι.
Συχνά κάνουν και διάφορες εκδηλώσεις για να φέρουν πιο κοντά τους πολίτες με τα αδέσποτα και να τους ενημερώσουν. Οι εθελοντές του, όπως λένε και οι ίδιοι, προσπαθούν να καλλιεργούν τη φιλοζωική συνείδηση μέσα στις καρδιές των νέων, διδάσκοντας ότι η αγάπη προς τα ζώα δεν είναι δευτερευούσης σημασίας στάση ζωής, αλλά πολιτισμός.
Με χαρά μαθαίνουμε ότι πριν από λίγες μέρες, παρά τα ανυπέρβλητα εμπόδια που δυσχεραίνουν την ομαλή λειτουργία του καταφυγίου μέσα στο Άλσος, ο σύλλογος οργάνωσε μια υπέροχη εκδήλωση συνεχίζοντας με τον παιδαγωγικό, εκπαιδευτικό και πολιτιστικό του ρόλο.
Έτσι, την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου υποδέχτηκαν στο καταφύγιο το 1ο σύστημα ναυτοπροσκόπων Κηφισιάς. Τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με τα ζώα που περιθάλπουν και βοήθησαν με εθελοντική εργασία στον καθαρισμό του χώρου από τα κλαδιά που είχαν πέσει από το χιόνι των προηγουμένων ημερών.
Είναι πολύ σημαντικό να γίνονται τέτοιες εκδηλώσεις. Όταν μάλιστα αυτές αφορούν παιδιά, αυτό είναι ακόμα πιο σημαντικό και πολύτιμο. Στις νέες γενιές άλλωστε έχουμε εναποθέσει τις ελπίδες μας.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο