32 χρόνια παράνομο παζάρι Σχιστού: Πάνω από 100 πουλιά κατάσχεσαν αυτές τις μέρες και τα γλύτωσαν από τη μόνιμη αιχμαλωσία

από Μυρτώ Τζώρτζου
Αυτό που γίνεται στο Σχιστό με το παράνομο εμπόριο ζώων και πουλιών εδώ και πολλά χρόνια είναι το λιγότερο που μπορούμε να πούμε εξοργιστικό.
Οι Αρχές, παρά τα μεγάλα λόγια, συνεχίζουν να παίζουν κρυφτό με τους παράνομους εμπόρους που μαζεύονται εκεί κάθε Κυριακή. Για παράδειγμα το Δασαρχείου του Αιγάλεω είχε πει πριν από ενάμιση χρόνο πως χάρη στις αποφασιστικές και τακτικές επεμβάσεις τόσο της υπηρεσίας τους, όσο και των ανδρών του Α.Τ. Χαϊδαρίου, οι παράνομοι πωλητές δεν τολμούν να ξαναεμφανιστούν στην περιοχή. «Καταφέραμε να το διαλύσουμε. Πηγαίναμε συνεχώς επί τρεις μήνες κάθε Κυριακή από τις 5 το πρωί, προκειμένου να μην προλάβουν να στήσουν τους πάγκους τους. Έτσι έμαθαν όλοι ότι πλέον δεν γίνονται αγοροπωλησίες»
Αλλά φυσικά αυτό δεν συνέβη ποτέ καθώς το παζάρι αυτό, το οποίο είναι το μεγαλύτερο στέκι αγοραπωλησίας θηλαστικών και πουλιών στην Αττική, καλά κρατεί.
Εκεί βλέπει κανείς εικόνες φρίκης, καθώς δεκάδες ζώα παρέμεναν για ώρες στοιβαγμένα μέσα σε άθλια κλουβιά χωρίς τροφή και νερό, μέχρι να βρεθεί ο αγοραστής τους. Κάποια δεν αντέχουν και πεθαίνουν. Πολλοί τα πετάνε μάλιστα εκεί γύρω. Το συγκεκριμένο παζάρι γίνεται κάθε Κυριακή εδώ και 32 χρόνια. 32 χρόνια οι αρχές δεν έχουν καταφέρει να το σταματήσουν.
Έτσι έχουμε για άλλη μια φορά, σήμερα Κυριακή 6 Φεβρουαρίου, άλλη μια επέμβαση του δασαρχείου Αιγάλεω και της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής όπου μεταφέρθηκαν στην ΑΝΙΜΑ περισσότερα από 100 πουλάκια τα οποία γλύτωσαν από την αιχμαλωσία για όλη τους τη ζωή. Σύμφωνα με την ΑΝΙΜΑ τα πουλιά αυτά θα απελευθερωθούν τις επόμενες μέρες.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο