Οι Αρχές της Τουρκίας πήγαν σε απομακρυσμένα μέρη με χιόνι να αφήσουν τροφή για τα αδέσποτα και την άγρια ζωή

από Μυρτώ Τζώρτζου
Αυτόν τον καιρό η Τουρκία δοκιμάζεται από τις δύσκολες καιρικές συνθήκες. Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, χιόνια και παγετός. Πολλά μέρη είναι αποκλεισμένα και οι κάτοικοι έχουν μείνει στα σπίτια τους.
Και όπως συμβαίνει και εδώ, έτσι και εκεί οι άστεγοι και τα αδέσποτα προσπαθούν να επιβιώσουν. Να βρουν πρόχειρα καταλύματα ώστε να προστατευτούν μέχρι να περάσει όλο αυτό.
Τα αδέσποτα ζώα είναι δύσκολο να βρουν φαγητό καθώς οι χιονοπτώσεις δυσκολεύουν την την αναζήτηση τροφής.
Έτσι πολλοί εθελοντές αλλά και δήμοι και αστυνομία σε απομακρυσμένες περιοχές έχουν βγει στους δρόμους για να αφήσουν φαγητό, τόσο στους σκύλους και τις γάτες, όσο και στα πουλιά και την άγρια ζωή που αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα. Το ίδιο συνέβη και σε βουνά για τις αρκούδες, τους λύκους και τις άγριες γάτες,
Ο Υπουργός Γεωργίας και Δασοκομίας Bekir Pakdemirli από το Δεκέμβριο που μας πέρασε έχει διαθέσει πάνω από330 τόνους τροφής για το σκοπό αυτό.
Σε ένα εθνικό πάρκο, στην κεντρική επαρχία Kayseri, οι αρχές έβαλαν drones να πετούν από πάνω για να εντοπίσουν πού βρίσκονται ζώα της άγριας φύσης, όπως, για παράδειγμα, οι άγριες κατσίκες, ώστε να βάλουν τροφή.
Στην ανατολική επαρχία Bingol βρέθηκαν πολλά τραυματισμένα γαϊδούρια, στα όρια του θανάτου, που τα εγκατέλειψαν οι ιδιοκτήτες τους. Αυτά τα ζώα μεταφέρθηκαν και φιλοξενήθηκαν σε στάβλο.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο