Στα χέρια τη ΑΝΙΜΑ βρίσκεται το τσακάλι που βρέθηκε χτυπημένο στη Βραυρώνα- Βοηθάμε τους εθελοντές για να σώζουν ζώα

από Μυρτώ Τζώρτζου
Πολλά είναι τον τελευταίο καιρό τα περιστατικά που καλείται να αντιμετωπίσει η ΑΝΙΜΑ -Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής και δεν έχουν μόνο να κάνουν με πουλιά αλλά και με άλλα ζώα όπως τσακάλια και αλεπουδάκια που συχνά πέφτουν θύματα τροχαίου.  Όπως ακριβώς συμβαίνει και με τις αδέσποτες γάτες και τα σκυλιά.
Ένα τέτοιο περιστατικό διαβάζουμε στη σελίδα του συλλόγου στο Facebook. Οι άνθρωποι της ΑΝΙΜΑ παρέλαβαν ένα χτυπημένο τσακάλι, τραυματισμένο στην άκρη του δρόμου, στον υγρότοπο της Βραυρώνας. Ο άνθρωπος που το εντόπισε περίμενε υπομονετικά μέχρι να στείλει η ΑΝΙΜΑ βοήθεια: ο κτηνίατρος του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, που βρίσκεται πολύ κοντά στο σημείο του συμβάντος, Δημήτρης Ποσάντζης, έφτασε εκεί μετά από λίγο, με τη συνεργάτιδα της ΑΝΙΜΑ Άννα Καζάζου. Το τσακάλι, νεαρό αρσενικό, έχει κάταγμα κνήμης. Μόλις επιχειρήθηκε η προσπάθεια πιασίματός του, αυτό ξεκίνησε να τρέχει, οπότε έγινε από τον κτηνίατρο αναισθητοποίηση.
Το αναισθητοποιημένο πλέον ζώο παραδόθηκε στην εθελόντρια Καίτη Αλευρά που με τη σειρά της το πήγε στο σταθμό της ΑΝΙΜΑ. Τοποθετήθηκε νάρθηκας και φλεβοκαθετήρας, χορηγήθηκαν τα δέοντα φάρμακα και θα το παρακολουθούν πώς θα πάει από εδώ και πέρα, αν θα χρειαστεί δηλαδή χειρουργείο ή θα αρκέσει η ακινητοποίηση του ποδιού.
Είναι πολύ σημαντικό να είμαστε δίπλα σε τέτοιους ανθρώπους που βοηθάνε και σώζουν ζώα. Όχι μόνο με ένα like κάτω από το ποστ αλλά έμπρακτα. Και αυτό σημαίνει είτε οικονομική βοήθεια-ακόμα και λίγα ευρώ είναι πολύ σημαντικά για αυτούς- είτε εθελοντική εργασία. Για να μπορούν να συνεχίσουν το έργο τους. https://www.wild-anima.gr/

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο