Στην ΑΝΙΜΑ για περίθαλψη είναι η χήνα που δέχτηκε επίθεση από αλεπού στο Πάρκο Τρίτση

από Μυρτώ Τζώρτζου

Στα χέρια της ΑΝΙΜΑ ΑΝΙΜΑ – Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής | Facebook είναι πλέον η χήνα που βρέθηκε βαριά τραυματισμένη από επίθεση αλεπούς στο Πάρκο Τρίτση.

Το περιστατικό με την αλεπού και τη χήνα είδαν άνθρωποι που ήταν εκείνη την ώρα στο πάρκο και έκαναν τη βόλτα τους. Και στη συνέχεια περισυνέλεξαν τη χήνα και τη μετέφεραν στην ΑΝΙΜΑ για περίθαλψη.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται αλεπουδίτσα στο Πάρκο Τρίτση. Εδώ και πολλά χρόνια αρκετοί επισκέπτες έχουν συναντήσει αλεπούδες εκεί. Τα ζώα είναι πεινασμένα και αναζητούν τροφή.

Η άγρια ζωή, όπως βλέπουμε έντονα τα τελευταία χρόνια, εγκαταλείπει τα βουνά και τις ερημιές και έρχεται όλο και πιο κοντά στις κατοικημένες περιοχές. Τα ζώα αυτά διακινδυνεύουν τη ζωή τους ερχόμενα όλο και πιο κοντά στον άνθρωπο. Όμως είναι αναγκασμένα να το κάνουν. Έχουμε καταστρέψει, κάψει, κατοικήσει τα μέρη όπου ζούσαν και είναι δύσκολο να βρουν τροφή.

Πολλοί άνθρωποι σε διάφορα μέρη της Αθήνας κάνουν λόγο για κοκαλιασμένες αλεπούδες, οι οποίες ψάχνουν στα σκουπίδια ή στα ρέματα για λίγο φαγητό.

Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο