Λέσβος: Ιερέας κουβαλάει στα χέρια μια σκυλίτσα που έχει πρόβλημα με τη μέση της

από Μυρτώ Τζώρτζου

Στο Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μανταμάδου Λέσβου υπάρχει ένα ιερέας διαφορετικός από τους άλλους. Είναι ένας άνθρωπος με πολλή αγάπη για αυτούς που έχουν ανάγκη, είτε είναι άνθρωποι είτε ζώα. Το ζώα θα το τονίσουμε γιατί δυστυχώς ένα μεγάλο μέρος των ανθρώπων της εκκλησίας είναι εχθρικοί προς τα ζώα και ειδικά τα αδέσποτα. Δεν τα θέλουν στο προαύλιο της εκκλησίας τους, τα διώχνουν ακόμα και από τους δρόμους γύρω από το ναό.

Ο ιερέας των Παμεγγίστων Ταξιαρχών Μανταμάδου, o Χρήστος Τσιτμηδέλλης, δεν είναι έτσι. Είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση. Είναι άνθρωπος συμπονετικός, με ενσυναίσθηση. Προστατεύει τα αδέσποτα, τα αγαπάει, τα φροντίζει. Στις φωτογραφίες τον βλέπουμε να έχει στην αγκαλιά του τη σκυλίτσα του, Στεφανούλα. Η Στεφανούλα είχε λουμπάγκο και ο Πατήρ Χρήστος την πηγαινοέφερνε για ένα μήνα με αυτόν τον τρόπο στο γιατρό και όπου αλλού χρειαζόταν.

Είναι πολύ σημαντικό οι ιερείς να είναι παράδειγμα προς μίμηση. Και ο συγκεκριμένος είναι. Ο κόσμος μαθαίνει από αυτούς, διδάσκεται και κάποιοι θα τους μιμηθούν, θα κάνουν και εκείνοι το ίδιο. Η εκκλησία οφείλει να είναι δίπλα στον αδύναμο, τον ταλαιπωρημένο. Και δεν είναι μόνο ο άνθρωπος έτσι. Αδύναμα και ταλαιπωρημένα είναι αμέτρητα ζώα που έχουν την ανάγκη μας. Αρκεί να κοιτάξουμε δίπλα μας και θα τα βρούμε.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com   

Διαβάστε και αυτά:

Ο παπα-Γιάννης της Σίφνου έχει πάντα μαζί του στην εκκλησία τη σκυλίτσα του Μαλού – Petpet.news

Ιερέας στη Μύκονο αφήνει αδέσποτες γατούλες να κάθονται μέσα στην εκκλησία (βίντεο) – Petpet.news

Φιλόζωος ιερέας υιοθέτησε το σκυλάκο που βρέθηκε πρόσφατα παρατημένος σε έρημο μέρος στην Αμαλιάδα – Petpet.news

Μοναχή από την Ελασσόνα υιοθέτησε μια αδέσποτη σκυλίτσα- ΕΙΚΟΝΕΣ – Petpet.news

Δύο κληρικοί, γνωστοί για την αγάπη τους στα ζώα, υιοθέτησαν ένα αδέσποτο σκυλάκι από το Μαρκόπουλο – Petpet.news

Αρχιμανδρίτης Μεγαλόπολης Χριστόδουλος Στέφας: “Αναλαμβάνω με τον πενιχρό μισθό μου τα αδέσποτα της πόλης, με τροφές, εμβόλια, στειρώσεις και στέγη – Petpet.news

Δημήτριος Λουπασάκης: Ο εφημέριος του ναού Αγίων Ισιδώρων στο Λυκαβηττό που φροντίζει τα ζώα – Petpet.news

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο