Νάξος: Βρέθηκε τελικά από δύτες η χτυπημένη θαλάσσια χελώνα που έψαχναν μέρες- Μεταφέρθηκε για περίθαλψη

από Μυρτώ Τζώρτζου

Την τραυματισμένη θαλάσσια χελώνα που έψαχναν μέρες βρήκαν τελικά οι εθελοντές του Naxos island wildlife protection και τη πήραν για περίθαλψη στο σταθμό του Συλλόγου Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου.

Το ζώο παρέμενε μέρες τραυματισμένο και οι εθελοντές έπαιρναν καθημερινά κλήσεις από κολυμβητές και καταδυτικά κέντρα της περιοχής που τους ανέφεραν ότι την έβλεπαν σε διάφορα σημεία στην ευρύτερη περιοχή της Αγίας Άννας. Όμως, παρόλο που έψαξαν, δεν είχαν καταφέρει να τη βρουν.

Η χελώνα τελικά εντοπίστηκε από δύτες, οι οποίοι κατάφεραν και την έπιασαν.

Η ανακοίνωση του Naxos island wildlife protection:

«Χθες το απόγευμα, δύτες από το Nima Diving Center κατάφεραν και έπιασαν τη χελώνα και μας φώναξαν να την παραλάβουμε.
Μεταφέραμε στον σταθμό του Συλλόγου Προστασίας Άγριας Ζώης Νάξου το άτυχο ερπετό που προφανώς έχει χτυπηθεί από ταχύπλοο στο πίσω μέρος του καβουκιού με αποτέλεσμα να μην κινεί τα πίσω πτερύγια και να υπάρχει ανοιχτή πληγή με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Σε συνεργασία με τον ΑΡΧΕΛΩΝ-Archelon, the Sea Turtle Protection Society of Greece γίνεται ότι καλύτερο, ώστε να μπορεί και πάλι να επιστρέψει ικανή να επιβιώσει στη θάλασσα. Να σημειώσουμε ότι οι θαλάσσιες χελώνες είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά ζώα και μπορούν να επιβιώσουν ακόμη και με ένα πτερύγιο. Αυτή την περίοδο φιλοξενούμε 3 θαλάσσιες χελώνες και εκτός απροόπτου από αρχές Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η επανένταξη τους.»
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο