Στην ΑΝΙΜΑ σε ορό είναι η αλεπουδίτσα που βρέθηκε με σπασμούς από δηλητηρίαση στο Μαραθώνα

από Μυρτώ Τζώρτζου
Οι άνθρωποι της ΑΝΙΜΑ- Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης της Άγριας ζωή, ΑΝΙΜΑ – Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής, όπως γνωρίζουμε, δίνουν ένα μεγάλο αγώνα καθημερινά για να σώσουν όσα περισσότερα ζώα της άγριας ζωής έχουν ανάγκη.
Στα χέρια τους έρχονται συνέχεια περιστατικά, τα οποία πρέπει να διαχειριστούν. Το καλοκαίρι μάλιστα με τις τόσες φωτιές ήταν η χειρότερη εποχή τους. Στο Σταθμό τους στην Καλλιθέα μεταφέρονταν καθημερινά ζώα που είχαν βρεθεί στις περιοχές της φωτιάς, με εγκαύματα και άλλους τραυματισμούς.
Άλλα ζωάκια τα καταφέρνουν αλλά πολλά δυστυχώς όχι. Οι εθελοντές δίνουν μάχη για αυτά.
Τα περιστατικά με τα τροχαία είναι επίσης πολλά και όλο το χρόνο. Αλεπούδες, λύκοι, τσακάλια, ελάφια αλλά και άλλα ζώα χτυπιούνται συνέχεια από αυτοκίνητα στους επαρχιακούς δρόμους.
Και έχουμε και τα δεκάδες περιστατικά δηλητηρίασης. Είτε από φόλα είτε από διάφορα άλλα δηλητήρια, τα οποία τις περισσότερες φορές ρίχνει ο άνθρωπος φυσικά, όπως κάνει και με τους σκύλους και τις γάτες.
Το τελευταίο περιστατικό έχει να κάνει με μια μεγάλη κινητοποίηση στο διαδίκτυο για μια αλεπουδίτσα στο Μαραθώνα, που είχε σπασμούς και συμπτώματα δηλητηρίασης. Όπως αναφέρει η ΑΝΙΜΑ, η ώρα ήταν δύσκολη, λόγω κίνησης στους δρόμους, και μέχρι να μεταφερθεί το ζώο στο Σταθμό της ΑΝΙΜΑ, θα περνούσε πολύτιμος χρόνος και ίσως να κατέληγε.
Οι άνθρωποι που τη βρήκαν έδωσαν επί τόπου πρώτες βοήθειες και τη μετέφεραν στο Αττικό Νοσοκομείο Ζώων, στην Παιανία, που έχει συμβάλει πολλές φορές σε τέτοια περιστατικά. Εκεί της χορηγήθηκε ορός. Από χτες το μεσημέρι η αλεπού βρίσκεται στο Σταθμό της ΑΝΙΜΑ, συνεχίζει να παίρνει ορό και φαίνεται να τη γλύτωσε. Και αυτό χάρη στην κινητοποίηση πολλών ανθρώπων.
Διαβάστε και αυτά:
Άλλο ένα αλεπουδάκι χτυπήθηκε από αυτοκίνητο και βρίσκεται στην ΑΝΙΜΑ – Petpet.news
Στα χέρια της ΑΝΙΜΑ είναι πλέον η αλεπουδίτσα που βρέθηκε στου Παπάγου με βαριά ψώρα – Petpet.news
Μάχη να κρατηθεί στη ζωή δίνει το κουναβάκι που βρέθηκε καμένο στις φωτιές στις Αφίδνες- Το ανέλαβε η ΑΝΙΜΑ – Petpet.news
Βρέθηκε αλεπουδάκι σε δρόμο στο Μαρκόπουλο με τραύμα στο πόδι- Το ανέλαβε η ΑΝΙΜΑ – Petpet.news

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο