Στις 9 Ιανουαρίου 2017 η δίκη του φαρμακοποιού που έριξε νερό με χλωρίνη σε αδέσποτο σκύλο

από Μυρτώ Τζώρτζου

Τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017 θα δικαστεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο φαρμακοποιός, ο οποίος εμφανίζεται σε βίντεο να αδειάζει ένα κουβά με βρωμόνερα πάνω σ’ έναν αδέσποτο σκύλο που εκείνη την ώρα κοιμόταν απέναντι από το φαρμακείο του στον πεζόδρομο της πλατείας Μετεώρων στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης.

Το επίμαχο βίντεο είχε τραβήξει με το κινητό του ο Αντώνης Τσαλουχίδης, ο οποίος και το δημοσίευσε στις 3 Ιουνίου 2015 στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, αναφέροντας ότι ο φαρμακοποιός είχε ρίξει νερό με χλωρίνη στον σκυλάκο. Μάλιστα δημοσίευσε κι ένα δεύτερο βίντεο που καταγράφει τη γυναίκα του φαρμακοποιού να ρίχνει νερό με το ποτήρι πάνω στον ίδιο σκυλάκο που ήταν ξαπλωμένος στην είσοδο του καταστήματος.

Τα δύο βίντεο είχαν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και αρκετοί φιλόζωοι κατήγγειλαν την κακοποίηση του ζώου στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Το περιστατικό που είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις καταδίκασε και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, ο οποίος με ανακοίνωσή του που δημοσίευσε στην επίσημη σελίδα του στο facebook ανέφερε: «Ως Σύλλογο δεν μας εκφράζει αυτή η συμπεριφορά του συναδέλφου που αποτελεί μεμονωμένο και καταδικαστέο περιστατικό. Ελπίζουμε οι υπεύθυνοι να κάνουν το καθήκον τους».

Ο φαρμακοποιός προσπαθώντας να δικαιολογήσει την πράξη του μιλώντας σε συνέντευξη είχε αναφέρει ότι το περιστατικό αυτό έγινε το καλοκαίρι του 2014 και ότι το συγκεκριμένο σκυλί ερχόταν καθημερινά μπροστά στο φαρμακείο του όπου κοιμόταν με αποτέλεσμα αρκετοί πελάτες του να διαμαρτύρονται ότι τους ενοχλούσε η παρουσία του, αν και ήταν ήσυχο. Όπως ισχυρίστηκε, προσπάθησε να τον απομακρύνει, αλλά ο σκύλος ερχόταν ξανά έξω από το φαρμακείο του. Τότε τον μπουγέλωσε μ’ ένα κουβά νερό, ενώ η γυναίκα του του έριξε ένα ποτήρι νερό. Αρνήθηκε δε τις καταγγελίες ότι είχε ρίξει χλωρίνη και η γυναίκα του καυτό καφέ πάνω στον αδέσποτο σκύλο για να τον διώξουν. Δήλωσε ότι έχει μετανιώσει και όπως είπε αν διέπραξε αδίκημα ζητά να τιμωρηθεί, αλλά για τον κουβά με νερό και όχι για χλωρίνη.

Τελικά όμως ο φαρμακοποιός, ενώ στην αρχή εμφανίστηκε μετανιωμένος, στη συνέχεια κατέθεσε μήνυση εναντίον του Αντώνη Τσαλουχίδη για τη δημοσιοποίηση των δύο βίντεο και μάλιστα με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμησης.

 

Πηγή: https://istoriesadespoton.gr/

 

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο