Στο φυσικό της περιβάλλον επέστρεψε η χελώνα «Ειρήνη» μετά από 11 μήνες νοσηλείας

από Μυρτώ Τζώρτζου

Στο φυσικό περιβάλλον επέστρεψε μετά την περιπέτεια της υγείας της η «Ειρήνη», η θαλάσσια χελώνα Caretta caretta, που απελευθερώθηκε από το Ενυδρείο Κρήτης, στην παραλία του ξενοδοχείου Knossos Beach. «Νονοί» της χελώνας, που της έδωσαν το όνομα Ειρήνη, ήταν ο Λευτέρης και ο Άγγελος, παιδιά της Γ’ και Ε’ Τάξης του Δημοτικού σχολείου Γουρνών, όπου μαζί με άλλους συμμαθητές τους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση και την αποχαιρέτησαν ευχόμενοι να είναι καλότυχη και καλοτάξιδη.

Υπενθυμίζεται ότι η χελώνα, βάρους 30 κιλών βρέθηκε στην παραλιακή περιοχή των Γουβών στις 25/4/2015 από επισκέπτες της περιοχής, αδύναμη και αφυδατωμένη. Ακολούθως μεταφέρθηκε από το προσωπικό της Ενυδρειολογίας στις εγκαταστάσεις του Ενυδρείου Κρήτης για την παροχή των πρώτων βοηθειών και διαπιστώθηκε η παρουσία αγκιστριού στον οισοφάγο της.

Η χελώνα νοσηλεύθηκε στις εγκαταστάσεις του ενυδρείου και σε 11 συνολικά μήνες διαπιστώθηκε πως το αγκίστρι είχε πλήρως διαβρωθεί, ενώ η χελώνα παρέμεινε για περαιτέρω παρακολούθηση και πιστοποίηση της καλής υγείας.

Τελικά, μετά από 18 μήνες παραμονής, με τη φροντίδα από το έμπειρο προσωπικό του τμήματος Ενυδρειολογίας, υγιής πια, αρκετά ζωηρή και μαρκαρισμένη, σε συνεργασία με τον ΑΡΧΕΛΩΝ, επέστρεψε με ασφάλεια στο φυσικό της περιβάλλον.

xelona_kriti

xelona_kriti3xelona_kriti2 chelona xelona_kriti4

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο