Συνελήφθη κτηνοτρόφος που σκότωσε με δηλητηριασμένα κομμάτια κρέας ζώα στην περιοχή Αφάντου της Ρόδου

από Μυρτώ Τζώρτζου

Στη δικαιοσύνη παραπέμφθηκε ένας 67χρονος κτηνοτρόφος, ο οποίος εντοπίστηκε έπειτα από παρακολούθηση των στελεχών της Θηροφυλακής να έχει τοποθετήσει δηλητηριασμένα κομμάτια κρέατος, αλλά και ένα κουνέλι ως ζωντανό δόλωμα(!) σε περιοχή Αφάντου της Ρόδου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο κυνηγετικός σύλλογος, «την Πέμπτη 18/02/2021 στελέχη της θηροφυλακής βρέθηκαν στη θέση «Γκρουκιάς» του Δ.Δ. Αφάντου, όπου με τη βοήθεια του ειδικά εκπαιδευμένου σκυλιού (Chica) και με χειρίστρια τη Διακίδη Χριστίνα, εντόπισαν ένα πρόβατο νεκρό με δηλητήριο πάνω του, τρία κομμάτια συκώτι με δηλητήριο, ένα γεράκι νεκρό, μια τσάντα με κομμάτια συκώτι.

Επίσης εντόπισαν παγίδα με ζωντανό δόλωμα εντός αυτής (κουνέλι). Αφού παρακολούθησαν την περιοχή την επόμενη μέρα Παρασκευή και περί ώρα 8:30π.μ., συνέλαβαν τον Κ.Γ. του Ν. κτηνοτρόφο ετών 67 για παράνομη τοποθέτηση και χρήση παγίδας και παράνομη τοποθέτηση δηλητηριασμένων δολωμάτων.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα με αυτόφωρη διαδικασία, όπου διατάχθηκε περαιτέρω έρευνα στην οικία του. Από την έρευνα δεν υπήρξαν νέα ευρήματα.

Πηγή: https://www.rodiaki.gr/

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο