Τα αλλάζει τώρα και δηλώνει φιλόζωος ο κτηνοτρόφος που πυροβόλησε αδεσποτάκι στη Μεσαρά Κρήτης

από Μυρτώ Τζώρτζου

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε, μετά την απολογία του, ο 59χρονος κτηνοτρόφος από τη Μεσαρά, που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος για τη θανάτωση αδέσποτου σκύλου, σε περιοχή το Δήμου Φαιστού, την περασμένη Κυριακή.

Οι όροι που επιβλήθηκαν στον κτηνοτρόφο είναι η εμφάνιση κάθε πρώτη του μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και χρηματική εγγύηση 3.000 ευρώ. 

Στην απολογία του ο 59χρονος, όπως και προανακριτικά, αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται και καταδίκασε την πράξη αυτή. Μάλιστα δήλωσε πως είναι φιλόζωος, αφού – όπως είπε – και ο ίδιος έχει 4 σκυλιά και δύο γατιά. 

Εξάλλου, όπως είπε ο συνήγορός του, κ. Γιάννης Βασιλάκης, το τελευταίο πράγμα που θα μπορούσε να κάνει ο πελάτης του, ήταν να πυροβολήσει ένα ανυπεράσπιστο πλάσμα, την ώρα που ο ίδιος έχει ένα 27χρονο γιο παραπληγικό, μετά από τροχαίο ατύχημα! 

Όπως έγραψε το cretalive, μετά τη σχετική καταγγελία για το θανάσιμο πυροβολισμό του σκύλου, η αστυνομία κινητοποιήθηκε άμεσα για τον εντοπισμό του δράστη, και με πρωτοφανή για ανάλογες περιπτώσεις σχολαστικότητα. Είναι χαρακτηριστικό ότι – όπως αναφέρουν οι πληροφορίες- το άτυχο ζώο μεταφέρθηκε με περιπολικό για νεκροτομή.

Η σύλληψη του 59χρονου είναι η πρώτη στην Κρήτη, μετά την αυστηροποίηση της νομοθεσίας για περιστατικά κακοποίησης και βασανισμού ζώων. Εκτός από την ποινική δίωξη, στον κτηνοτρόφο επιβλήθηκε και το διοικητικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ.

Ο κτηνοτρόφος προανακριτικά φέρεται να ομολόγησε προφορικά ότι πυροβόλησε τον σκύλο, γιατί ενοχλούσε τα πρόβατά του.

Πηγή: https://www.cretalive.gr/

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο