Τα συχνά λάθη που κάνουμε στη διατροφή του σκύλου μας

από Μυρτώ Τζώρτζου

Ένα από τα πιο συχνά προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει ένας ιδιοκτήτης είναι η διατροφή σκύλου. Ακούγονται και γράφονται τόσα πολλά σχετικά, που είναι λογικό κάθε άνθρωπος να χαθεί και να μπερδευτεί. Αναλύοντας τα πιο σοβαρά θέματα γύρω από την τροφή σκύλου, μπορείτε να γνωρίζετε ακριβώς τι πρέπει και τι δεν πρέπει να ταΐζετε τον πιστό σας φίλο.

Μαγειρευτά Φαγητά

Πολλοί θεωρούν ότι τα μαγειρευτά φαγητά κάνουν καλό στο σκύλο, κυρίως λόγω της θετικής του ανταπόκρισης. Παρόλο που το ζώο χρειάζεται επιπλέον πηγές πρωτεϊνών, αυτή δεν είναι η σωστή λύση, καθώς μπορεί να προκαλέσει πολλά θέματα, όπως:

Πρόβλημα στην οδοντοστοιχία
Εντερικές διαταραχές
Πεπτική δυσκολία
Τάση προς παχυσαρκία

Γάλα και Σοκολάτα

Το γάλα είναι απαραίτητο σαν τροφή σκύλου τους πρώτους μήνες της ζωής του. Όταν το κουτάβι σας δεν θηλάζει, τότε πρέπει να του δώσετε υποκατάστατο μητρικού και σε καμία περίπτωση αγελαδινό ή οποιοδήποτε άλλο είδος που καταναλώνετε εσείς. Φυσικά, ούτε λόγος για σοκολάτα, η οποία αποτελεί άμεσο κίνδυνο για την υγεία του, με κύρια συμπτώματα τον εμετό, τον έντονο ερεθισμό και τον πόνο.

Σωστή Δοσολογία

Η ποσότητα που καταναλώνει ο σκύλος σας είναι επίσης πολύ σημαντικός παράγοντας. Για παράδειγμα, η δοσολογία τροφής κουταβιού είναι πάντα διαφορετική από έναν ενήλικα σκύλο, και πρέπει πάντα να λαμβάνεται υπόψη. Μην ταΐζετε υπερβολικά τον σκύλο σας και φροντίστε να συμβουλεύεστε πάντοτε τη δοσολογία τροφής κουταβιού ή ενήλικα σκύλου από την ίδια την τροφή.

Σκυλοτροφές και Ξηρή Τροφή

Όταν επιλέγετε σκυλοτροφές, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τι ακριβώς ψάχνετε. Αρχικά, η τροφή σκύλου πρέπει να είναι ωφέλιμη και ποιοτική, χωρίς συντηρητικά και πρόσθετα κρεατάλευρα. Επί της ουσίας, ψάχνετε μια τροφή που περιέχει τόσα θρεπτικά συστατικά, που θα ήταν κατάλληλη ακόμη και για τον άνθρωπο. Κρέας, πατάτες, λαχανικά και βότανα πρέπει να περιέχονται στην καθημερινή διατροφή σκύλου.

Πηγή: https://platinumhellas.gr/

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο