Τελ Αβίβ: Η πιο φιλική πόλη στον κόσμο για τους σκύλους

από Μυρτώ Τζώρτζου

Μια διαφορετική γιορτή θα δοθεί για πρώτη φορά στο Ισραήλ. Tην Παρασκευή 26 Αυγούστου, δεν θα ακούγεται τίποτα άλλο εκτός από ζωηρά γαβγίσματα σε κεντρικό πάρκο της πρωτεύουσας του Ισραήλ.

Η μέρα για σκύλους θα γιορταστεί με πυρήνα το πάρκο για σκύλους «Μπνέι Νταν» με πολλές εκπλήξεις-και πλούσια δώρα- για τους τετράποδους “πολίτες” και τους συνοδούς τους. Θα παρουσιαστούν startups που ιδρύθηκαν στο Τελ Αβίβ με στόχο την εξυπηρέτηση των σκύλων και των ιδιοκτητών τους, θα σερβιριστεί λαχταριστό… σούσι για σκύλους, θα διατίθενται μοναδικά προϊόντα για τα γενέθλια των σκύλων, ενώ θα υπάρχει για χαλάρωση και ξεκούραση ένα σκύλο-spa και πολλές-πολλές λιχουδιές.

Το Τελ Αβίβ θεωρείται η πιο φιλική πόλη του κόσμου για σκύλους. Σε κάθε 17 κατοίκους αντιστοιχεί ένας σκύλος και με αυτό το δεδομένο η Ισραηλινή πρωτεύουσα είναι η πόλη με το μεγαλύτερο ποσοστό σκύλων παγκοσμίως. Το φιλικό προφίλ της πόλης δεν εξαντλείται μόνο στους αριθμούς.

Οι 25.000 σκύλοι του Τελ Αβίβ απολαμβάνουν 70 πελώρια δημόσια πάρκα ειδικά για αυτούς, ενώ πολλές ακτές έχουν ανακηρυχθεί σε σκυλο-παραλίες, όπου οι “καλύτεροι φίλοι του ανθρώπου”, κατά το κλισέ, μπορούν να κόβουν ελεύθερα τις βόλτες τους και να κολυμπούν.

Για τον Δήμο του Τελ Αβίβ το ευ ζην των σκύλων είναι προτεραιότητα. Τα καταφύγια δεν είναι χώροι όπου τα σκυλιά θανατώνονται. Επί 24ωρου βάσεως, όλες τις ημέρες της εβδομάδας, οι κτηνίατροι της πόλης περιποιούνται τα άστεγα ζώα. Πραγματοποιούνται διαρκώς περιπολίες έτσι ώστε να εντοπίζονται τυχόν περιστατικά κακοποίησης ζώων, ενώ όπως ανακοίνωσε ο Δήμος συνεχίζεται ο σχεδιασμός και ο προγραμματισμός δραστηριοτήτων για σκύλους. Ένα παράδειγμα; Μόλις τον προηγούμενο μήνα έγινε ειδική προβολή της ταινίας «Η μυστική ζωή των κατοικίδιων» την οποία παρακολούθησαν πάμπολλοι σκύλοι με τους ιδιοκτήτες τους.

Δ.Κ.

dogbeach caini dogs_telaviv_640 Dog-Walking-Rothschild-Boulevard newego_LARGE_t_1101_54766611_type13145

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

telaviv051400030550-e1471763307714 telaviv051400030552 tlv20 untitled

Tel Aviv, the world’s friendliest city for dogs

ShowImage

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο