Τερπνή Σερρών: Εγκατέλειψαν στο δρόμο γέρικη σκυλίτσα, με καρκίνο και διροφιλαρίωση

από Μυρτώ Τζώρτζου
κυνηγόσκυλο

Για ένα ακόμα περιστατικό εγκατάλειψης πολύ άρρωστου ζώου κάνει λόγο, αυτή τη φορά ο Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών ΦΟΣ.

Πρόκειται για μια ηλικιωμένη σκυλίτσα, ράτσας Pointer, η οποία βρέθηκε στην Τερπνή Σερρών να περιφέρεται σε άσχημη κατάσταση, σε σήψη και φοβισμένη. Το ζώο είναι πολύ άρρωστο καθώς έχει μεταστατικό καρκίνο και προχωρημένη διροφιλαρίωση.

Και όπως καταλαβαίνουμε το πιθανότερο είναι να το είχε κάποιος κυνηγός, ο οποίος, όταν σταμάτησε να του κάνει τη δουλειά, γέρασε και αρρώστησε, το πέταξε με μεγάλη ευκολία στο δρόμο να πεθάνει μόνο του. Δυστυχώς οι κυνηγοί βλέπουν τα σκυλιά τους σαν «εργαλεία», όπως τα χαρακτηρίζουν οι ίδιοι, με αποτέλεσμα όταν αυτά δεν μπορούν πλέον να ανταπεξέρθουν στο κυνήγι, να τα εγκαταλείπουν για ένα άλλο κυνηγόσκυλο νεότερο και πιο ικανό.

Οι εθελοντές δεν προλαβαίνουν να διασώσουν τέτοια ζώα, τα οποία βρίσκουν σε βουνά, σε γκρεμούς και ρέματα. Συχνά δεμένα σε δέντρα στο πουθενά ώστε να μην μπορούν να γυρίσουν πίσω. Αυτά, αν δεν έχουν την τύχη να τα βρει κάποιος, πεθαίνουν, όπως καταλαβαίνουμε με βασανιστικό τρόπο. Τόσο άδικο για αυτά τα μοναδικά και υπέροχα σκυλιά.

Η σκυλίτσα με το θλιμμένο βλέμμα, όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, δεν ήταν πια χρήσιμη. Αν δε την εντόπιζαν κάποιοι, θα πέθαινε μόνη και άρρωστη στους δρόμους.

Την ονόμασαν Αγάπη και οι άνθρωποι που τη φροντίζουν θα κάνουν τα πάντα ώστε να της προσφέρουν ένα αξιοπρεπές τέλος, όπως αξίζει σε όλα τα ζωάκια. Η Αγάπη δεν αγαπήθηκε ποτέ. Έχει τσιπάκι αλλά αδήλωτο, το γνωστό κόλπο εισαγωγής πολλών κυνηγετικών σκύλων ίσα – ίσα για να περνάνε τα σύνορα όταν έρχονται στη χώρα μας!  Και στη συνέχεια αυτοί που τα παίρνουν είτε τα αφήνουν, ως έχουν, αδήλωτα, ή κάποιοι από αυτούς αντί να τα δηλώσουν ως ορίζει ο νόμος στο υπουργείο τα δηλώνουν μεταξύ τους στον εκάστοτε κυνηγετικό σύλλογο όπου ανήκουν. Αυτή είναι μια γνωστή πρακτική, όπως αναφέρουν οι κτηνίατροι που γνωρίζουν περισσότερα για αυτά τα ζώα -εργαλεία!

Η ομάδα του ΦΟΣ αναφέρει:

«Και έπειτα απορούμε γιατί έχουμε αδέσποτα ζώα .. …κανένας έλεγχος στη χώρα μας, καμία επιβολή της νομοθεσίας . Τίποτα! Μονο μια εξευτελιστική, συνωμοτική σιωπή όλων των διαπλεκόμενων που κερδίζουν εις βάρος τους.

Η Αγάπη μπορεί να έχει μερικούς ποιοτικούς μήνες ζωής μπροστά της, όπως μας είπαν!

Θα φροντίσουμε λοιπόν αυτό το πλάσμα να ζήσει όσο πιο όμορφα και ανώδυνα γίνεται, να αγαπηθεί πολύ και όταν έρθει η ώρα της, να φύγει με σεβασμό και αγάπη….

Γιατί η αγάπη μόνο αξίζει στη ζωή μας, τι άλλο;»

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο