Ηράκλειο Κρήτης: Χτύπησε σκύλο με το αυτοκίνητό του και ενημέρωσε ο ίδιος την αστυνομία

από Μυρτώ Τζώρτζου

Πολίτης τηλεφώνησε στην αστυνομία, ανέφερε τα στοιχεία του, το τηλέφωνό του και είπε  ότι χτύπησε με το αυτοκίνητό του κατά λάθος ένα σκύλο! Θα μπορούσε να είχε φύγει από το σημείο, όμως προτίμησε να ακολουθήσει όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες και για να μην υποστεί τις συνέπειες του νόμου, αλλά και επειδή ενδεχομένως του το επέβαλε η συνείδησή του.

Το περιστατικό έγινε πριν λίγους μήνες κι ενώ ο πολίτης, κάτοικος Ηρακλείου, εκινείτο με το αυτοκίνητό του επί της εθνικής οδού. Ξαφνικά, όπως είπε, πετάχτηκε μπροστά του το τετράποδο και εκείνος αν και προσπάθησε να το αποφύγει, το χτύπησε. Ο σκύλος αν και τραυματισμένος έφυγε  από το σημείο, όμως ο οδηγός του αυτοκινήτου ακινητοποίησε το όχημά του και από το κινητό του τηλέφωνο κάλεσε την αστυνομία, λέγοντας ότι αναλαμβάνει όλες τις ευθύνες.

Τι πρέπει λοιπόν να κάνουμε σε περίπτωση που βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να χτυπήσουμε άθελά μας με το όχημά μας ένα ζώο; Θα πρέπει το άτομο που τραυμάτισε το ζώο να σταματήσει να δει εάν έχει τραυματιστεί και εφόσον υπάρχει τραυματισμός να το μεταφέρει στον κτηνίατρο. Επίσης θα πρέπει να ενημερωθεί η αστυνομία για το τι έγινε.

Πηγή: CRETA24 – Ειδήσεις με άποψη!

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο