Οι άνθρωποι της ΠΦΠΟ διέσωσαν ένα αρνάκι πριν σφαχτεί

από Μυρτώ Τζώρτζου

Μια υπέροχη διάσωση ενός μικρού αρνιού που πήγαινε για σφαγή έκαναν οι άνθρωποι της Πανελλήνιας Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (ΠΦΠΟ) Π.Φ.Π.Ο. Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (pfpo.gr)

Όλα ξεκίνησαν τη Μεγάλη Παρασκευή όταν στην Ομοσπονδία έγινε καταγγελία για τέσσερα αρνάκια που είχαν φέρει σε αυλή σπιτιού στα Άνω Λιόσια και τα οποία έκλαιγαν συνεχώς επί δύο μέρες. Τα ζώα προορίζονταν για σφαγή και οι εθελοντές έπρεπε να δράσουν άμεσα. Και ξεκίνησαν έναν αγώνα διάσωσης:

«Επικοινωνήσαμε επανειλημμένα με το τμήμα προστασίας ζώων στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη  (τηλεφ.10410) και το Αστυνομικό Τμήμα Άνω Λιοσίων γραπτά και προφορικά.  Επισημάναμε ότι είναι παράνομο να κρατούνται μέσα σε αστικό ιστό καθώς και ότι είναι παράνομες οι σφαγές εκτός σφαγείου και χωρίς αναισθησία παραθέτοντας και τη νομοθεσία προκειμένου για την άμεση αφαίρεσή τους.( [1] )([1]) N.4830/2021, αρθρο 33 παραγρ 1 και αρθρο 9 παρ 1 ζ,ε, Υπ. αριθ. Υ1γ/Γ.Π./οικ.126227/18-3-2011, εγκύκλιος του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης  σχετικά με τη διατήρηση αιγοπροβάτων εντός του αστικού ιστού. Νόμος 4056/2012, το Π.Δ. 33/2008, τις ΚΥΑ Υ 1Β/200/1995 και 107/6079/2019 περί διατήρησης παραγωγικών ζώων.

Παρόλη την επιμονή μας τελικά κατασχέθηκε μόνο ένα λευκό αρνάκι, το οποίο ήταν δεμένο από τα πόδια. Τα υπόλοιπα δυστυχώς τα μετακίνησαν σε άγνωστη κατεύθυνση αυτοί που τα είχαν από την αυλή. Το αρνάκι παραδόθηκε με εντολή στον Φιλοζωικό Σύλλογο Φυλής και μεταφέρθηκε σε προσωρινό χώρο φιλοξενίας.

Παρά το γεγονός ότι δεν μπορέσαμε να τα διασώσουμε όλα, δημοσιοποιούμε τη διάσωση του μικρού αρνιού για να τονίσουμε ότι όλες οι ζωές μετράνε. Δεν θεωρούμε φυσιολογικό να κακοποιούνται και να σφάζονται επώδυνα τα ζώα επειδή πρόκειται να καταναλωθούν. Εξάλλου πια οι διατροφικές συνήθειες αλλάζουν, εξελίσσονται!

Το δημοσιοποιούμε γιατί επίσης μας ενοχλεί το γεγονός ότι για τα παραγωγικά ζώα οι διαδικασίες δεν κινούνται καθόλου εύκολα και ζητάμε από την Πολιτεία να λάβει μέτρα.

Το δημοσιοποιούμε τέλος γιατί χαιρόμαστε επειδή το «δικό» μας αρνάκι του Πάσχα θα συνεχίσει να τρέχει, να βόσκει και να χαίρεται τη ζωή και μετά την Κυριακή.

Ευχόμαστε σε όλες και όλους καλό και αναίμακτο Πάσχα με περισσότερη συμπόνοια και σεβασμό για τα ζώα και το περιβάλλον.»

Διαβάστε επίσης

3 σχόλια

Bozhinova Daniella 17 Απριλίου, 2023 - 9:09 πμ

Ενθάρρυνω την κάθε προσπάθεια διάσωση για οποίο τίποτε ζώον .Με δάκρυα χαράς διαβάζω το κάθε άρθρο για παρόμοια έργα.

Reply
Φωτεινή 17 Απριλίου, 2023 - 9:34 πμ

Στα σφαγεία τα ζώα θανατώνονται χωρίς αναισθησία φυσικά, όλοι το ξέρουν αυτό, οι κραυγές ακούγονται μισό χιλιόμετρο μακρυά. Γι’αυτό δεν μπορεί να γίνει κάτι; Δεν γίνεται όλοι να γίνουμε βεγκαν αλλά να γίνει κάτι ώστε να θανατώνονται χωρίς βία και τρόμο.

Reply
Ανδρέας 17 Απριλίου, 2023 - 10:13 πμ

Αφού έκλαιγαν έπρεπε να κατασχεθούν όλα, είναι κακοποίηση, τι πλημμελή εφαρμογή του νόμου είναι αυτή? απορώ πως το δεχτηκατε

Reply

Αφήστε ένα Σχόλιο