Πέθανε η γλυκιά γατούλα Ελίζα που ζούσε στο Μουσείο Γουλανδρή

από Μυρτώ Τζώρτζου

Οι άνθρωποι του Ιδρύματος Γουλανδρή είπαν πριν από μερικές μέρες «αντίο» στην αγαπημένη τους γάτα, την Ελίζα, που είχε γίνει η «μασκότ» της οικογένειας του Μουσείου. Οι επισκέπτες του Μουσείου συναντούσαν τη γάτα συχνά στην είσοδο που τους περίμενε.

«Η γάτα γεννήθηκε στο εργοτάξιο, κατά την περίοδο που κατασκευαζόταν το Μουσείο Γουλανδρή. Αυθόρμητα, της δόθηκε το όνομα της Ελίζας Γουλανδρή», αναφέρει η ανάρτηση που έγινε στα social media από το Ίδρυμα, για το ζώο που πέθανε πριν από λίγες ημέρες.

Η ανάρτηση για το θάνατο της γάτας συνοδεύεται από υπέροχες φωτογραφίες του τετράποδου αυτού σε χώρους μέσα και έξω από το Μουσείο.

«Πιστή κάτοικος της πλατείας του Αγίου Σπυρίδωνα, έζησε μαζί μας όλα τα στάδια ανοικοδόμησης του κτιρίου, τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, τη μεταφορά των πρώτων έργων, έως και την υποδοχή των πρώτων επισκεπτών στο νέο Μουσείο το οποίο παρέμενε πάντα το σπίτι της», συμπληρώνει η ανάρτηση για την Ελίζα.

  Διαβάστε και αυτά:

Αυτός είναι ο πρώτος σκύλος που εργάζεται σε Μουσείο και με τη μύτη του βρίσκει τα παράσιτα που καταστρέφουν τα έργα τέχνης 

Αυτό είναι το μεγαλύτερο μουσείο γάτας στον κόσμο (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο