Αν θέλετε να κάνετε ένα γατο-τατουάζ, σας δίνουμε ιδέες

από Μυρτώ Τζώρτζου

Στην αρχαία Αίγυπτο οι γάτες ήταν γνωστές ως “mau” και ήταν ιερά ζώα. Αυτοί οι μικροί σύντροφοι συνάρπασαν τους Αιγυπτίους από πολύ νωρίς μιας και η γάτα εξημερώθηκε πριν από 4.000 χρόνια. Η Μαφντέτ ήταν η πρώτη αιγυπτιακή αιλουροειδής θεότητα, που απεικονιζόταν συχνά ως λυγξ, αλλά η πιο γνωστή γάτα – θεότητα ήταν η Μπαστέτ (επίσης γνωστή και ως Πάας ή Ουμπάστη) και η θεά – λιοντάρι Σεχμέτ. Η Μπαστέτ είχε τους ρόλους της γονιμότητας, του προστάτη των παιδιών και του προστάτη όλων των γατών και ήταν τόσο αγαπητή που έγινε οικιακή θεότητα!

Στα ελληνικά αρχαία χρόνια οι γάτες ήταν συνδεδεμένες με την καθαριότητα, την τάξη αλλά και την πονηριά. Στα μετέπειτα χρόνια ήταν σύμβολα ελευθερίας και ανεξαρτησίας. Σήμερα στην Ιαπωνία, η Maneki-neko είναι μια γάτα που συμβολίζει την καλοτυχία.

Οι φανατικοί γατόφιλοι σε όλον τον κόσμο το πρώτο πράγμα που σκέφτονται να κάνουν όταν αποφασίσουν να χτυπήσουν ένα τατουάζ, δεν είναι άλλο από μια γάτα. Δείτε τα πιο εντυπωσιακά. Μουστάκια, αιλουροειδείς σιλουέτες και αποτυπώματα ποδιών!

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο