Θεσσαλονίκη: Απειλούν να σκοτώσουν ένα άκακο αδεσποτάκι- Σας παρακαλούμε, ας βρεθεί ένα σπιτάκι για αυτό

από Μυρτώ Τζώρτζου
Όταν κάποιος απειλεί ότι θα σκοτώσει ένα αδέσποτο θα πρέπει να το λάβουμε σοβαρά υπόψη μας αυτό. Ζούμε σε μια χώρα και ξέρουμε ακριβώς τι γίνεται. Η πρώτη μας κίνηση είναι να πάμε και να τον καταγγείλουμε στην αστυνομία ώστε να του γίνει αρχικά σύσταση. Αυτή είναι η διαδικασία.
Η αστυνομία πηγαίνει ή δεν πηγαίνει. Είπαμε πιο πάνω ότι δυστυχώς ξέρουμε τι γίνεται σε αυτή τη χώρα. Ας υποθέσουμε ότι πάει και του κάνει σύσταση. Επαναπαυόμαστε σε αυτό; Σε καμία περίπτωση. Γιατί κανείς δεν πιστεύει ότι τελικά θα τιμωρηθεί για κάτι κακό που μπορεί να κάνει σε ένα ζώο. Γιατί αυτή είναι η πραγματικότητα. Και τις περισσότερες φορές πραγματοποιεί την απειλή του. Μπορεί να μην το κάνει εκείνο το διάστημα αλλά κάποια στιγμή στο μέλλον, θα το κάνει. Είναι μέσα στο μυαλό του. Πάει και τελείωσε.
Εμείς λοιπόν οι εθελοντές που τα ξέρουμε όλα αυτά, μετά τη σύσταση της αστυνομίας, ξεκινάμε να ψάχνουμε τρόπους να σώσουμε το ζώο. Δεν επαναπαυόμαστε, όπως είπαμε. Χρειαζόμαστε μια φιλοξενία ή καλύτερα μία υιοθεσία.
Αυτό ακριβώς θέλουμε και για τον Μπόλη, το υπέροχο σκυλάκο που βλέπετε στις παρακάτω φωτογραφίες. Ο Μπόλης βρίσκεται σε ένα χωριό της δυτικής Θεσσαλονίκης. Σε ένα μέρος που οι φόλες είναι καθημερινές, οι κακοποιήσεις είναι καθημερινές. Καταφύγιο δεν υπάρχει, οι δήμοι δεν βοηθούν και οι εθελοντές μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού.
Τον Μπόλη τον φροντίζει μια φιλόζωη κυρία. Όπως και πολλά άλλα αδέσποτα. Του έχει και ένα σπιτάκι να κοιμάται. Όμως κάποιος εκεί δεν τον θέλει. Μπορεί να τον ενοχλεί επειδή είναι μαύρος ή επειδή είναι μεγαλόσωμος. Ή επειδή απλά υπάρχει. Και πριν από λίγο καιρό έβαλε ένα χαρτί πάνω στο σπιτάκι του απειλώντας ότι θα φολιάσει τον κόπρο, όπως χαρακτηριστικά γράφει.
Όσες καταγγελίες και αν του γίνουν, το ζώο πρέπει να φύγει από εκεί. Τις καταγγελίες, όπως είπαμε, οι περισσότεροι τις γράφουν στα παλιά τους παπούτσια. Αλλά ακόμα και αν φοβηθεί, μπορούμε να το ρισκάρουμε; Όχι.
Σας παρακαλούμε να βοηθήσετε να βρεθεί ένα σπιτάκι για το σκύλο να φύγει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα από εκεί. Πρόκειται για ένα γλυκύτατο και φιλικό ημίαιμο λαμπραντόρ. Είναι 1,5 έτους και περίπου 30 κιλά. Ένας εβένινος άγγελος. Μια ψυχούλα. Βρίσκεται σε χωριό της δυτικής Θεσσαλονίκης, όπου πραγματικά κινδυνεύει.
Μπορείτε να επικοινωνήσετε εδώ 📞 6970308327 ή να στείλετε μήνυμα εδώ: https://www.facebook.com/KyMa.oef/
Ή αν θέλετε με εμάς: Μυρτώ Τζώρτζου, υπεύθυνη του petpet.news
myrto1@hotmail.com
Ας σώσουμε τον Μπόλη🙏

Διαβάστε επίσης

2 σχόλια

Caterina K 15 Μαρτίου, 2022 - 11:10 μμ

Den yparxei prostasia zwwn?

Reply
Μυρτώ Τζώρτζου 16 Μαρτίου, 2022 - 2:14 πμ

Η αστυνομία και ο εισαγγελέας είναι οι αρμόδιοι. Αλλά υπάρχουν κάποιοι που δεν τους νοιάζει τίποτα και τα φολιάζουν. Οπότε καλύτερα να σώσουμε το ζώο.

Reply

Αφήστε ένα Σχόλιο