Θεσσαλονίκη: Γίνεται έκκληση να μαζευτούν τα χρήματα για τη γατούλα που κλώτσησαν στο κεφάλι

από Μυρτώ Τζώρτζου
gata

Τα περιστατικά κακοποιήσεων των ζώων για άλλη μια χρονιά φαίνεται ότι δεν έχουν τέλος. Παρά τις αυστηρότερες ποινές που υπάρχουν αλλά και τη μετατροπή της κακοποίησης ζώου σε κακούργημα, όσοι θέλουν να κάνουν κακό στα ζώα δεν βλέπουμε να πτοούνται.

Το πρόβλημα σε όλες τις περιπτώσεις κακοποιήσεων είναι γνωστό στους ανθρώπους που ασχολούνται με τα ζώα και δη τα αδέσποτα. Από τη μία έχουμε μια άρνηση των Αρχών να ασχοληθούν με ένα τέτοιο συμβάν και από την άλλη έχουμε τη σιωπή όσων γνωρίζουν τι έχει γίνει και ποιος είναι ο δράστης και δεν μιλούν. Πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει το γνωστό «Πού να μπλέξω τώρα;» ή «Εντάξει μωρέ ένα σκυλί ήταν;».

Πάνω λοιπόν σε αυτή τη σιωπή πατάνε οι κακοποιητές ζώων και συνεχίζουν απτόητοι τη δράση τους. Δυστυχώς η σιωπή είναι συνενοχή και όταν κάποιος γνωρίζει το δράστη και δεν μιλάει είναι και αυτός συνένοχος.

Ένας που κάνει κακό σε ένα ζώο είναι πολύ πιθανό, σύμφωνα με όλες τις έρευνες, να κάνει κάποια στιγμή κακό και σε άνθρωπο. Μην κλείνουμε το στόμα λέγοντας θα μπλέξουμε.

Ο λόγος για αυτά ένα ακόμα άθλιο περιστατικό που έγινε στη Θεσσαλονίκη πριν από ένα μήνα εις βάρος ενός αθώου πλάσματος. Σύμφωνα με την κυρία cleokara η γατούλα που βλέπετε στις φωτογραφίες νοσηλεύεται σε κτηνιατρείο και δίνει μάχη να γίνει και πάλι καλά καθώς κάποιος απάνθρωπος της έριξε κλωτσιά και της άνοιξε το κρανίο στη μέση. Προφανώς το ζωάκι πήγε να χαϊδευτεί και έτσι κακοποιήθηκε. Δυστυχώς τα φιλικά ζωάκια έχουν περισσότερες πιθανότητες να πέσουν θύματα κακοποίησης από εμάς τους ανθρώπους.

Η γατούλα νοσηλεύεται ένα μήνα. Έχει ήδη κάνει δύο χειρουργεία. Γίνεται έκκληση να μαζευτεί το ποσό των χειρουργείων, της νοσηλείας και ό,τι άλλο χρειάζεται η ψυχούλα αυτή. Ο δρόμος που έχει μπροστά της είναι δύσκολος. Δεν μπορεί να φάει μόνη της αλλά χρειάζεται βοήθεια. Το μόνο θετικό είναι ότι γλείφεται για να καθαριστεί.

Αν κάποιος θέλει να συμβάλει στα έξοδα με ό,τι ποσό επιθυμεί ας επικοινωνήσει με την κυρία cleokara. Η γάτα νοσηλεύεται στο Κτηνιατρικό Δυτικής Θεσσαλονίκης και ο λογαριασμός τους είναι GR4401716510006651138054660 Πειραιώς. Αν θέλετε να βοηθήσετε, βάλτε αιτιολογία Κλεοπάτρα για να ξέρουν για ποιο ζωάκι είναι.

Όπως καταλαβαίνουμε τέτοια περιστατικά είναι δύσκολα και χρειάζεται η βοήθεια όλων. Η γατούλα είναι ένα υπέροχο πλάσμα που πλήρωσε με το χειρότερο τρόπο την εμπιστοσύνη της στον άνθρωπο.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο