Μέγαρα: Δεν τα κατάφερε δυστυχώς η σκυλίτσα που βρέθηκε παρατημένη σε άθλια κατάσταση

από Μυρτώ Τζώρτζου
Μέγαρα

Και αυτή η χρονιά, όπως φαίνεται, θα είναι γεμάτη με κακοποιήσεις και εγκαταλείψεις ζώων. Παρά την αυστηροποίηση των ποινών και τη μετατροπή της κακοποίησης ζώου σε κακούργημα, αυτοί που βλάπτουν τα ζώα συνεχίζουν απτόητοι.

Και δυστυχώς ελάχιστοι συλλαμβάνονται. Ελάχιστοι τιμωρούνται, αν τελικά τιμωρούνται. Επιβάλλονται και κάποια πρόστιμα. Τα πληρώνουν όμως; Αμφιβάλλουμε. Και η κατάσταση στη χώρα μας συνεχίζει να είναι τραγική. Συνεχίζουμε να έχουμε την πρωτιά στις κακοποιήσεις ζώων, κάτι για το οποίο διαμαρτύρονται πολλές γνωστές φιλοζωικές από όλον τον κόσμο.

Το πρόβλημα στις περιπτώσεις εγκατάλειψης και κακοποίησης είναι ότι από τη μία δεν κινητοποιούνται οι αρχές για να βρουν το δράστη, καθώς δεν θεωρούν το περιστατικό σοβαρό, και από την άλλη ο κόσμος δεν μιλάει. Οι περισσότεροι γνωρίζουν τι έχει γίνει, ειδικά στις μικρές κοινωνίες. Όμως φοβούνται μην μπλέξουν, όπως λένε οι ίδιοι. Πόσες φορές έχουμε ακούσει αυτή τη φράση… Και έτσι γίνονται συνένοχοι.  Γιατί η σιωπή είναι συνενοχή.

Ο λόγος για αυτά ένα πρόσφατο περιστατικό εγκατάλειψης ενός ζώου, όπως ενημερώνουν οι εθελοντές της Ζωοφιλικής Ένωσης Μεγάρων https://www.facebook.com/zem.strays. Μια σκυλίτσα που βρέθηκε σε άθλια κατάσταση, μεταξύ ζωής και θανάτου, σε αγροτική περιοχή των Μεγάρων.

Η εμφάνισή της σόκαρε τους εθελοντές, οι οποίοι τη μετέφεραν αμέσως σε κτηνιατρείο ώστε να της γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις.

Δυστυχώς τα νέα είναι δυσάρεστα για το άτυχο αυτό πλάσμα, όπως ενημερώνει η ομάδα. Η σκυλίτσα ήταν σε τόσο άσχημη κατάσταση που δεν τα κατάφερε.

Οι εθελοντές αναφέρουν στην ανάρτησή τους:

«Μάτια που θα μας στοιχειώνουν για πάντα…δεν σε προλάβαμε, αγγελούδι μας. Καλό ταξίδι. RIP».

Εμείς αυτό που έχουμε να πούμε για αυτό το πλάσμα ότι δεν μας άξιζε.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο