Θεσσαλονίκη, Καλαμαριά: Έδεσαν σκύλο με αλυσίδα σε δέντρο και τον παράτησαν

από Μυρτώ Τζώρτζου
Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια ενός σκύλου, τον οποίο κάποιος έδεσε σε δέντρο και παράτησε. Θέλησε να ξεφορτωθεί το σκύλο του και θεώρησε σκόπιμο να τον δέσει σε δέντρο και να τον αφήσει εκεί στη μοίρα του, χωρίς φαγητό και νερό και μέσα στο κρύο. Και ό,τι γίνει.
Είναι αδιανόητο το πώς φέρονται μερικοί στα ζώα. Οι εγκαταλείψεις πλέον έχουν χτυπήσει κόκκινο στη χώρα μας. Καθημερινά οι εθελοντές βρίσκουν παρατημένα ζώα που μπορεί να είναι μωρά, γέρικα, άρρωστα. Τα δεμένα δε είναι μια πονεμένη ιστορία. Μια θλιβερή ιστορία που γίνεται κάθε μέρα. Και το πιο τραγικό είναι ότι πολλοί τα δένουν σε βουνά ή έρημα μέρη- αυτό δυστυχώς γίνεται συχνά από κυνηγούς- που σπάνια θα περάσει άνθρωπος. Και τα αφήνουν εκεί να πεθάνουν από την πείνα.
Το συμβάν στο οποίο αναφερόμαστε έγινε στην περιοχή της Καλαμαριάς, σε μια αλάνα πάνω από το 6ο Λύκειο Καλαμαριάς. Το σκύλο εντόπισε ένα κύριος, ο Nikos Kiourtzis, δεμένο με αλυσίδα σε δέντρο. Ο σκύλος, όπως ανέφερε ο ίδιος, ήταν λίγο αγριεμένος. Αμέσως έκανε έκκληση για βοήθεια ώστε να γίνει κάτι για το ζώο και να μη μείνει εκεί.
Μέχρι να έρθουν οι υπεύθυνοι, περίμενε πολλή ώρα μαζί του στο σημείο εκεί. Πρώτη έφτασε η αστυνομία και στη συνέχεια ο Σύνδεσμος Προστασίας και Περιβάλλοντος Αδέσποτων Ζώων Ανατολικής Θεσσαλονίκης (ΣΥ.Π.Π.Α.Ζ.Α.Θ.). Πήραν το ζώο και, όπως οι ίδιοι αναφέρουν σε ανάρτησή τους, ήδη βρίσκεται σε κλινική για έλεγχο τσιπ και περίθαλψη.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο