Θεσσαλονίκη: Ο σκύλος-κομάντο του στρατού έκλεψε την παράσταση

από Μυρτώ Τζώρτζου
σκύλος-κομάντο
Ο στρατιωτικός σκύλος εφόδου μάχης της 71ης αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας που ακούει στο όνομα Ιώ έκλεψε τις εντυπώσεις στην έκθεση πολεμικού υλικού στο Γ’ Σώμα Στρατού, με αφορμή τη γιορτή των Ενόπλων Δυνάμεων.
Συγκεκριμένα πρόκειται για ένα θηλυκό βελγικό Μαλινουά. Η αποστολή του είναι να εισβάλλει, να ανιχνεύει και να αιφνιδιάζει τον εχθρό σε κατοικημένες περιοχές.
Φέρει ειδικό εξοπλισμό, κάμερα, ασύρματο, πρώτες βοήθειες μάσκα και ειδικά παπουτσάκια, ενώ έχει ειδική εξάρτηση για καταρρίχηση, ακόμη και από ελικόπτερα τύπου Σινούκ και Χιούι με τη μέθοδο ραπέλ.
Αυτή τη στιγμή ο ελληνικός στρατός διαθέτει έξι τέτοιους σκύλους, δύο έχουν οι καταδρομείς και 4 η 71η αερομεταφερόμενη ταξιαρχία που εδρεύει στο Κιλκίς.
Το σκυλί εκπαιδεύεται κάθε ημέρα σε διάφορες τακτικές. Μπορεί να εισβάλλει μαζί με την ομάδα σε κτίριο που έχει καταλάβει ο εχθρός, και να τον αιφνιδιάσει.
Πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα του στρατού, το οποίο έχει πάρει θετικές κριτικές.
Είναι δε χαρακτηριστικό ότι το σκυλί εκπαιδεύεται και δέχεται εντολές μόνο στα Αγγλικά καθώς μπορεί να συμμετέχει σε αποστολές του ΝΑΤΟ.
Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:

VORIA.gr – Η οικονομική e-φημερίδα

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο