Θεσσαλονίκη: Σκότωσαν τον Ντόγκυ, ένα φιλικό αδεσποτάκι- Έκκληση από τη φιλοζωική να βρεθεί ο ένοχος

από Μυρτώ Τζώρτζου
dog- poison

Ο Ντόγκυ ήταν ένα αδέσποτο σκυλάκι που ζούσε χωρίς να έχει δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα στην περιοχή του Ρετζικίου στη Θεσσαλονίκη. Η διαδρομή του καθημερινά, όπως αναφέρουν οι εθελοντές της ομάδας Ρετζικίου Θεσσαλονίκης-Φροντίζω-Stray Dogs Thessaloniki, από την Ειρήνης με Φιλίππου έως κάτω στο Ρετζίκι. Φιλικός και κοινωνικός, ακολουθούσε τα παιδιά της γειτονιάς του όπου τον φρόντιζαν. Έκανε βόλτες και τους αγαπούσε όλους. Και αυτό είναι το λάθος των ζώων. Που ό,τι και να τα κάνεις αυτά θα μας έχουν εμπιστοσύνη και θα μας θέλουν.

Ο Ντόγκυ δεν θα ξανακάνει τις βόλτες του εκεί. Γιατί κάποιος απάνθρωπος τον σκότωσε. Στο σιντριβάνι των Πεύκων, μπροστά σε φροντιστήριο Ξένων Γλωσσών και μπροστά στα μάτια μικρών παιδιών, βρέθηκε να χτυπιέται σε ημιθανή κατάσταση. Και πέθανε με μαρτυρικό τρόπο.

Μια ακόμα θλιβέρή ιστορία ενός αδέσποτου που πλήρωσε με τη ζωή του την αγάπη που είχε προς τους ανθρώπους. Μια ιστορία που επαναλαμβάνεται αμέτρητες φορές καθημερινά στη χώρα μας και κανείς αρμόδιος δεν κάνει κάτι.

Οι εθελοντές εφιστούν την προσοχή στον κόσμο που έχει ζώα να μην τα αφήνουν χωρίς επίβλεψη και να μην τρώνε τίποτα από κάτω.

Κάνουν επίσης έκκληση σε όποιον ξέρει ή είδε κάτι να επικοινωνήσει μαζί τους. Πρέπει να βάλουμε ένα τέλος σε όλα αυτά. Να βοηθήσουμε τα ζώα να ζήσουν μια καλύτερη ζωή. Και να υιοθετήσουμε ένα που έχει ανάγκη. Για να το σώσουμε.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο