Βαρυμπόμπη: Υιοθετήθηκε το σκυλάκι που το παράτησαν στο δρόμο τυφλό και άρρωστο

από Μυρτώ Τζώρτζου

Η νέα χρονιά δυστυχώς ξεκίνησε, όπως και οι προηγούμενες. Με πολλές κακοποιήσεις και εγκαταλείψεις ζώων σε όλα τα μέρη της Ελλάδας. Οι εθελοντές φιλόζωοι δεν προλαβαίνουν να διασώζουν ζώα που κάποιοι συνάνθρωποί μας τους φέρθηκαν με βαρβαρότητα.

Γιατί βαρβαρότητα είναι να πετάς ένα μικρό τυφλό και άρρωστο σκυλάκι στο δρόμο. Και μάλιστα μια τόσο κρύα και δύσκολη εποχή. Δυστυχώς κάτι τέτοιο συνέβη αυτές τις μέρες στη Βαρυμπόμπη όπου ένας άντρας εντόπισε ένα σκυλάκι, 3 κιλά, να είναι εγκαταλελειμμένο στα βασιλικά κτήματα. Μόλις το πλησίασε, κατάλαβε ότι ήταν και τυφλό. Το πώς μπορεί να εγκαταλείψεις ένα τόσο ανήμπορο πλάσμα είναι αδύνατον να εξηγήσουμε.

Το σκυλάκι, μέσα στην ατυχία του, στάθηκε τυχερό γιατί το πήρε από εκεί και το πήγε προσωρινά για στέγη στο σπίτι μιας φιλόζωης κυρίας, εθελόντριας του Merimna Sillogos.

Το ζώο, που ήταν θηλυκό, ονομάστηκε Λευκή και μεταφέρθηκε στον κτηνίατρο για εξετάσεις και για να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας του.

Και η Λευκή στάθηκε γρήγορα και δεύτερη φορά τυχερή καθώς ένα ζευγάρι, η Ιωάννα και ο Θοδωρής, αποφάσισε να την υιοθετήσει. Να την κάνουν μέλος του σπιτιού τους και να της προσφέρουν αγάπη και φροντίδα που τόσο χρειάζεται.

Μπράβο σε όσους βοήθησαν ώστε να διασωθεί αυτή ψυχούλα. Γιατί δεν είχε κανένα μέλλον εκεί. Έχουμε πει ότι χωρίς τους εθελοντές κανένα ζώο δεν θα σωζόταν.  Μπράβο και στους ανθρώπους που θέλησαν να την υιοθετήσουν. Ευχόμαστε να έχει μια υπέροχη ζωή με πολλή αγάπη και πολλά παιχνίδια. Είναι και σε αυτή την περίπτωση αυτό που λέμε, το σκουπίδι τους ενός, ο θησαυρός του άλλου.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο