Θεσσαλονίκη: Βρέθηκε ευτυχώς φιλοξενία και δεν θα γίνει ευθανασία στη γατούλα που πυροβολήθηκε και έμεινε ανάπηρη

από Μυρτώ Τζώρτζου
Μέσα στα πολύ άσχημα που μαθαίνουμε κάθε μέρα μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, υπάρχουν και κάποια που πραγματικά μας φτιάχνουν τη διάθεση.
Πριν από λίγες μέρες είχαμε κάνει έκκληση για μία γατούλα, η οποία αν δεν έβρισκε άμεσα σπίτι, θα πήγαινε για ευθανασία.
Η γατούλα ζούσε σε μια γειτονιά, στη Λαμπράκη, στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης. Τη φρόντιζε μια φιλόζωη κυρία. Μέχρι που κάποιος από τη γειτονιά την πυροβόλησε με αεροβόλο. Η γυναίκα που τη βρήκε, η οποία την είχε στειρώσει, ανέφερε ότι το ζώο σερνόταν μια εβδομάδα στο δρόμο. Έτσι την πήρε για να την πάει στο γιατρό.
Τα νέα δεν ήταν καλά καθώς κάποιο σκάγι καρφώθηκε στη σπονδυλική της στήλη. Για αυτό ήταν παράλυτη και σερνόταν στο δρόμο.
Η γατούλα εξετάστηκε στο ΑΠΘ. Δεν θα της γινόταν χειρουργείο γιατί η σφαίρα έκανε τη ζημιά αλλά δεν ενοχλούσε πλέον στο σημείο που ήταν! Έτσι θα χρειαζόταν μια αναμονή 6 εβδομάδων μήπως και υπάρξει κάποια βελτίωση. Το ποδαράκι της ήταν τελείως νεκρό και το άλλο είχε μια κινητικότητα!! Επίσης είχε και ακράτεια. Αυτό σημαίνει άδειασμα κύστης και ειδική φροντίδα.
Η κυρία που την είχε βρει, έχοντας πληροφορήσει τα πάντα για την κατάστασή της, έκανε εκκλήσεις για βοήθεια καθώς δεν μπορούσε να την αναλάβει. Είχε ήδη πληρώσει τις εξετάσεις του ζώου και κάθε μέρα έπρεπε να δίνει και τα χρήματα της παραμονής στον κτηνίατρο.
Κανείς όμως δεν έδειξε ενδιαφέρον. Η περίπτωση της γατούλας ήταν δύσκολη. Η ευθανασία ήταν μονόδρομος καθώς δεν υπήρχε πουθενά να πάει. Στο κτηνιατρείο δεν μπορούσε να μείνει άλλο και χώρος άλλος δεν είχε βρεθεί.
Και εκεί που έχεις χάσει τις ελπίδες σου και δεν το περιμένεις, γίνεται και ένα θαύμα. Έτσι μια κυρία από τη Θεσσαλονίκη, η Ελένη Ταφ., είδε το περιστατικό και εξέφρασε την επιθυμία της να φιλοξενήσει και να φροντίσει τη γατούλα.
Έτσι η γατούλα είναι πλέον σε φιλοξενία στο σπίτι της. Η ευθανασία είναι παρελθόν και αυτό το πλασματάκι που σε τίποτα δεν έφταιξε θα έχει μια δεύτερη ευκαιρία.
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

2 σχόλια

Ειρήνη Κωνσταντίνου 10 Μαρτίου, 2022 - 10:26 μμ

Αντί να προοδεύουμε εμείς οι άνθρωποι για το καλύτερο σε όλους τους τομείς τη ζωής Προτιμούμε τις εύκολες λύσεις Που αποφασίζουμε ότι χειρότερο για τα ζώα για την φύση για τον συνάνθρωπο μας για το μέλλον άλλων ανθρώπων Λυπάμαι πραγματικά

Reply
Χριστίνα Δαγοπουλου (Greek Eagle) 11 Μαρτίου, 2022 - 5:36 πμ

Κάνετε λαθος που λέτε οτι δεν ενδιαφέρθηκε κάνεις.
Έγραψα οτι προσφέρω φιλοξενία και κανείς δεν μου έδωσε σημασία.

Reply

Αφήστε ένα Σχόλιο