Τι είναι η εισαγγελική παραγγελία και πώς μας βοηθάει σε περιστατικά απειλών/ κακοποιήσεις

από Μυρτώ Τζώρτζου

Τι μπορείτε να κάνετε εάν ο γείτονας απειλεί εσάς και τα ζώα σας, εάν παρατηρήσετε περιστατικό κακοποίησης και θέλετε να το αναφέρετε, ώστε να γίνει Σύσταση από την Αστυνομία:

Η “ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ” ΕΙΝΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΝΑ ΒΗΜΑ – ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΙΝ ΤΗ ΜΗΝΥΣΗ, ΜΕ ΠΙΟ ΑΜΕΣΟ ΒΕΒΑΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ, ΕΦΟΣΟΝ ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΕΙ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ, ΑΦΟΥ ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΣΕ ΔΙΚΕΣ…

Εξυπηρετεί δηλαδή ΚΑΙ τον εκφοβισμό του δράστη για αποτροπή περαιτέρω ενεργειών (φόλες κτλ) ΚΑΙ την εξασφάλιση γραπτού “προηγούμενου” μαζί του. Ώστε, αν ω μη γένοιτο, πραγματοποιήσει τις απειλές του, να υπάρχουν απτά στοιχεία εναντίον του.

1) Μαθαίνετε τα στοιχεία του ατόμου (Όνομα / Επίθετο / Διεύθυνση).

2) Πηγαίνετε στον Εισαγγελέα της περιοχής.

3) Αναφέρετε στη Γραμματεία του γραφείου του τι ακριβώς θέλετε.

4) Αναφέρετε στον Εισαγγελέα της υπηρεσίας: “Ο τάδε απείλησε επανειλημμένα τη ζωή των ζώων μου και θέλω να του γίνει Σύσταση από την Αστυνομία”.

5) Σας δίνουν το χαρτί και πάτε στην Αστυνομία. Οι αστυνομικοί είναι υποχρεωμένοι να εκτελέσουν την Εισαγγελική Παραγγελία. Να πάνε δηλαδή επιτόπου στο σπίτι του και να του κάνουν σύσταση, ενημερώνοντάς τον για τις νομικές κυρώσεις της πράξης του.

6) Αν είναι γείτονάς σας, τον ενημερώνετε ότι η καταγγελία για απειλή πλέον υπάρχει ΓΡΑΠΤΑ και ότι αν συμβεί οτιδήποτε στα ζώα σας, θα θεωρηθεί αυτομάτως κατηγορούμενος/ή και θα υποστεί τις συνέπειες του ν.4039/2012. Τον οποίο καλό θα είναι να φροντίσετε να έχετε πάντα εκτυπωμένο, μαζί με την Εισαγγελική Παραγγελία.

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ

Σε περίπτωση που δεν έχετε τα στοιχεία του ατόμου ή δεν έχετε χρόνο για τον Εισαγγελέα, μπορείτε να κάνετε τα ακόλουθα, ακόμα και αν έχει περάσει η ώρα του συμβάντος:

1) Καλείτε την Αστυνομία μέσω του 100.

2) Έτσι, όταν το Κέντρο στείλει περιπολικό, θα καταγραφεί η κλήση σας στην “Αναφορά του 8ώρου” τους.

(ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν αντιθέτως πάτε εσείς στο Α.Τ. για την καταγγελία, ΔΕΝ γίνεται καταγραφή στο Βιβλίο Συμβάντων για απλή Σύσταση, παρά μόνο αν προχωρήσετε σε Μήνυση. Οπότε προτιμάτε να καλείτε μέσω στου 100 την Αστυνομία.)

3) Στη συνέχεια μπορείτε να ζητήσετε ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ της “Αναφοράς 8ώρου” για να το έχετε στο αρχείο σας για μελλοντική χρήση του ως “προηγούμενο” μεταξύ υμών και του συγκεκριμένου ατόμου.

4) Επίσης θα ζητήσετε από τους αστυνομικούς όταν έρθουν, να πάρουν τα στοιχεία του ατόμου που απείλησε/κακοποίησε.

Πηγή: ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΡΕΤΖΙΚΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ -STRAY DOGS THESSALONIKI

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο