Την έκλεισαν ζωντανή σε σάκο και την πέταξαν να πεθάνει σε βουνό στο Μαραθώνα- Η πανέμορφη Χιονάτη ψάχνει σπίτι

από Μυρτώ Τζώρτζου
Για ένα θλιβερό περιστατικό κακοποίησης, που έλαβε χώρα αυτές τις μέρες, κάνουν λόγο οι εθελοντές του Φιλοζωικό Σωματείο Μαραθώνα και πρόκειται για μια σκυλίτσα που βρέθηκε ζωντανή, κλεισμένη μέσα σε σακ βουαγιάζ.
Η φρίκη, όπως αναφέρει το Σωματείο, έχει πολλά πρόσωπα. Και είναι πραγματικά αλήθεια αυτό. Είναι κάτι που δεν μπορεί να το συλλάβει ο νους. Είναι ένα είδος διαστροφής. Δεν είμαστε ειδικοί αλλά δεν θέλει και ιδιαίτερη γνώση να το καταλάβει κανείς. Πώς μπορεί να πετάς ένα ζωντανό πλάσμα μέσα σε βαλίτσα, σακούλα κτλ και να το κλείνεις γερά ώστε να μην έχει καμιά ελπίδα σωτηρίας. Να πεθάνει με βασανιστικό τρόπο. Γιατί δεν το αφήνεις ελεύθερο; Αμέτρητα αυτά τα περιστατικά στη χώρα μας. Σχεδόν καθημερινά. Σπάνια πιάνονται οι δράστες. Κανείς δεν μιλάει.
Έτσι συνέβη και στη σκυλίτσα αυτή. Κάποιος την έκλεισε γερά με φερμουάρ σε σακ βουαγιάζ και την πέταξε στο πουθενά, σε ένα χωματόδρομο στα βουνά του Μαραθώνα. Την ξεφορτώθηκε με άλλα λόγια. Σαν σκουπίδι. Αλλά δεν ήθελε απλά να την πετάξει. Και αυτό είναι το πιο σοκαριστικό. Ήθελε και να πεθάνει με μαρτυρικό τρόπο γιατί έτσι αυτός επέλεξε. Πώς μπορείς να χαρακτηρίσεις έναν τέτοιον άνθρωπο;
Εθελοντές, που ήταν εκεί, είδαν το σάκο να κουνιέται. Όταν άνοιξαν το φερμουάρ, σοκαρισμένοι είδαν μέσα ένα σκυλάκι!!  Ευτυχώς δεν είχε πεθάνει, κάτι που ήταν ζήτημα χρόνου φυσικά. Την πήραν και τη φρόντισαν. Την είπαν Χιονάτη. Μια πανέμορφη κουταβίνα μόλις ενός χρόνου.
Πήγε στο γιατρό, εμβολιάστηκε, αποπαρασιτώθηκε και στειρώθηκε. Είναι μια κούκλα άσπρη με λίγες μαύρες πινελιές, ολοφάνερα απόγονος σέττερ, περίπου ενός χρόνου, όπως είπαμε, και 18 κιλά. Τρυφερή και ήμερη, λες και δεν έζησε τραγικές στιγμές ίσως και μέρες και μήνες!
Οι άνθρωποι του φιλοζωικού Σωματείου Μαραθώνα κάνουν έκκληση:
“Αν σας αγγίζει η ιστορία της και θέλετε να μοιραστείτε τη ζωή σας με τη δική της, παρακαλούμε να συμπληρώσετε αίτηση υιοθεσίας στο https://filozoikimarathona.gr/aitisi-yiothesias και θα επικοινωνήσουμε γρήγορα μαζί σας!”
Ας προσπαθήσουμε όλοι να βρούμε ένα σπίτι για το υπέροχο αυτό ζωάκι.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο