Το κατάστημα Σκλαβενίτης στο Παλαιό Φάληρο έβαλε κουβερτούλες για να ζεσταίνονται τα αδέσποτα

από Μυρτώ Τζώρτζου
Από την πρώτη στιγμή θεωρήσαμε αρκετά σημαντικό να δείχνουμε κάποιους χώρους, είτε αυτοί είναι καταστήματα, είτε οτιδήποτε άλλο, οι οποίοι βοηθούν έμπρακτα τα αδέσποτα ζώα. Ειδικά τώρα το χειμώνα, με τις χαμηλές θερμοκρασίες, τις βροχές, τον αέρα και τα χιόνια, η φροντίδα των αδέσποτων είναι επιτακτική ανάγκη. Ώστε να καταφέρουν να επιβιώσουν.
Σε αντίθεση με πολλούς που πιστεύουν ότι τα ζώα δεν έχουν κίνδυνο καθώς η φύση τους είναι τέτοια… η αλήθεια είναι άλλη. Μεγάλος αριθμός ζώων πεθαίνει το χειμώνα. Γέρικα, άρρωστα, μωρά αλλά και πολλά άλλα αδεσποτάκια δεν καταφέρνουν να ζήσουν σε χαμηλές θερμοκρασίες.
Πολλοί ιδιοκτήτες καταστημάτων δεν θέλουν τα αδέσποτα, όχι μόνο μέσα αλλά ούτε έξω από το μαγαζί τους. Τα διώχνουν και συχνά γίνονται επιθετικοί.
Όμως το ευχάριστο είναι ότι τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερα καταστήματα φροντίζουν αδεσποτάκια με όποιον τρόπο μπορούν. Όλοι, λίγο πολύ, έχουμε από ένα τέτοιο παράδειγμα.
Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από τον Σκλαβενίτη στο Παλαιό Φάληρο, τις οποίες δημοσίευσε η Fedra Sengulen.
Πραγματικά είναι υπέροχες. Καθώς η επιχείρηση είναι υγειονομικού ενδιαφέροντος και δεν επιτρέπεται να βάλει ζώα μέσα, οι υπάλληλοί της βρήκαν μια άλλη λύση τώρα που είναι χειμώνας.
Να βάλουν διάφορες κουβερτούλες ώστε κάποια αδεσποτάκια να βρίσκουν εκεί μια ζεστή γωνιά. Το ένα μάλιστα από αυτά, όπως βλέπουμε, είναι και σκεπασμένο. Γνωρίζουμε άλλωστε ότι ο Σκλαβενίτης φροντίζει τα αδέσποτα με διάφορους τρόπους.
Πολύ όμορφες εικόνες. Μακάρι βέβαια να μην υπήρχαν άστεγα πλάσματα. Και όλοι, άνθρωποι και ζώα να είχαν ένα κατάλυμα. Μέχρι να γίνει αυτό, αν γίνει, ας απλώνουμε ένα χέρι βοήθειας σε αυτούς που το έχουν ανάγκη. Είτε είναι άνθρωποι είτε ζώα. Όλοι άλλωστε υποφέρουμε το ίδιο.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

 

Δείτε και αυτά:
Καλύβια Θορικού: Βιβλιοπωλείο έχει υιοθετήσει εδώ και 11 χρόνια μια όμορφη πρώην αδέσποτη γατούλα – Petpet.news
Ληξούρι Κεφαλονιάς: Μια δυναμική γάτα άφησε αυτόν που την είχε και πήγε να μείνει σε κατάστημα υποδημάτων – Petpet.news
Μεζεδοπωλείο στην Καστοριά έβαλε ένα όμορφο σπιτάκι για μια γιαγιούλα σκυλίτσα – Petpet.news
Χαλάνδρι: Τουριστικό γραφείο έχει υιοθετήσει αδέσποτες γατούλες που είχαν ανάγκη- Και σε περιμένουν μέσα – Petpet.news
Αδεσποτάκι μας καλωσορίζει σε κατάστημα στη Λαμία- Το έχουν μέσα στη ζεστασιά – Petpet.news
Ζωγράφου: Κατάστημα έχει διασώσει γατούλες και τις έχει μέσα προστατευμένες – Petpet.news

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο